PARAULA DE DÉU de Dilluns 22 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 21,1-4

Jesús alçà la vista i veié gent rica que tirava les seves ofrenes a la sala del tresor. Va veure també una viuda molt pobra que hi tirava dues petites monedes de coure, i digué:
– Us asseguro amb tota veritat que aquesta viuda pobra ha tirat més que tots els altres. Tots aquests han donat el que els sobrava; ella, en canvi, ha donat el que necessitava, tot el que tenia per a viure.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Ens endinsem en la preparació immediata de l’Advent. En aquesta darrera setmana, les lectures accentuen el final dels temps, com un moment privilegiat on convé preparar-se pel que vindrà: Déu. No hi ha temps per perdre.

• En aquest context, la situació relatada a l’Evangeli s’omple de significació: no sols és una dona que, proporcionalment, dóna tot el que té. És que, donat que som al final dels temps, qualsevol mitjà, per bo que sigui, és secundari comparat amb Déu mateix. I és especialment potent aquesta imatge dels diners, com allò que, avui dia, mou totes les persones. Fins i tot, mou les passions. Allò que és més nuclear en la vida de moltes persones, ara és no-res. És la capacitat de no posar el valor en allò que no toca: per això que aquesta vídua ha entès la dinàmica de l’Evangeli: no és temps per posar l’esperança en res més que no sigui el Senyor.

• Podem demanar que la presència de Déu ompli el nostre cor de tal manera que puguem viure Déu com a principi i fonament de la nostra vida.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: