ESCRIT DEL BLOC de Dimarts 23 Novembre 2021

Què ès la felicitat?

Avui m’agradaria parlar de la felicitat. Però no com a sensació, que és el que fem habitualment quan parlem de la felicitat, sinó com a substància.

Què és la felicitat exactament? De què està feta?

Potser et sembla una pregunta una mica estranya, ja que normalment tendim a pensar que la felicitat és una sensació, no una cosa que tingui substància. Però al cap i a la fi , la felicitat no deixa de ser un element més de l’univers. La felicitat existeix, igual que existeixen els arbres i les pedres, i per tant té substància. No és una substància física, com la d’una roca o una patata, però és un tipus de substància.

La pregunta és: quina és aquesta substància? De què està feta la felicitat?

És una qüestió molt important si volem ser feliços. I tots volem ser feliços, oi?

La Fórmula de la Felicitat

Per entendre bé què és la felicitat, podem fer servir una de les fórmules més importants i poderoses de l’univers, per no dir la que més: la fórmula de la felicitat.

No sé si coneixes aquesta fórmula. Vaig escriure un article per explicar-la fa temps (pots llegir-lo aquí), però va ser al principi del blog, així que va passar una mica desapercebut. Ara penso que potser hauria d’haver esperat una mica i publicar-lo més tard, perquè crec que és el més important que he escrit i escriuré mai.

Per a mi, la fórmula de la felicitat és el coneixement més importat de tot l’univers. Si hagués de triar saber només una sola cosa del funcionament de l’univers, triaria saber això.

I què diu la fórmula de la felicitat? Doncs que la quantitat de felicitat que sentim en cada moment és exactament igual a la quantitat d’amor que estem expressant. O el que és el mateix:

Felicitat = Amor expressat

És una fórmula exacta que no falla mai. I la pots comprovar tu mateix: quan expresses amor, et sents feliç, i quan no, no. Així de senzill.

Què És la Felicitat?

Aquesta fórmula és extremadament poderosa. A primera vista pot semblar molt simple, però conté una gran quantitat d’informació.

És una mica com la fórmula de la Teoria de la Relativitat (E = mc2) o com la de la segona llei de Newton (F = ma): en aparença semblen senzilles, però en realitat són molt profundes.

És tan important i profund el que hi ha al darrera de la fórmula de la felicitat que es necessitaria com a mínim un llibre sencer per explicar-la correctament (ja el tinc començat 😉 ). Amb la fórmula de la felicitat podem entendre perfectament com funcionen els nostres sentiments i com controlar-los, per exemple, i també el paper que juga la ment en la nostra vida. Fins i tot la creació mateixa de l’univers depèn de la fórmula de la felicitat. No exagero gens quan dic que és molt i molt important.

I una de les moltes coses que ens dóna aquesta fórmula és la resposta a la pregunta que ens plantejàvem al principi: què és la felicitat?

La felicitat és amor.

La substància amb què està feta la felicitat és amor. Allò que anomenes felicitat no és res més que el teu propi amor que ha sortit a l’exterior i s’ha expressat.

De Què Depèn la Teva Felicitat?

De cara al nostre propi benestar, és molt important veure clar que amor i felicitat són el mateix.

En general, tendim a pensar que la felicitat depèn en gran part de factors externs, com les persones que tenim a prop i les circumstàncies que ens envolten, però no és així. La nostra felicitat depèn únicament i exclusivament de la nostra capacitat d’expressar amor.

Per veure-ho més clar, et proposo un petit exercici. Pensa un moment en una cosa que estimis. Pot ser qualsevol cosa: els teus fills, la teva parella, un amic, la teva feina, una afició que t’agradi… El que vulguis, però que sigui una cosa per la que sentis amor.

Ara pregunta’t, sempre que tens això que estimes et sents feliç?

Sempre que ets amb els teus fills, o amb la teva parella, et sents feliç? Sempre que estàs fent aquelles activitats que t’agraden et sents feliç?

La resposta és no. Pots estar envoltat de coses i persones que estimes, i sentir-te malament. A tots ens ha passat.

En canvi, com et sents quan expresses amor per allò que estimes?

Com et sents quan ets amb persones que estimes i expresses amor per elles? Com et sents quan estàs fent una determinada activitat i la fas amb amor?

La resposta és completament diferent, oi?

La clau de la teva felicitat es troba en la teva capacitat d’expressar amor. Res més que això. Perquè amor i felicitat són exactament la mateixa cosa. Són la mateixa substància.

Jan Anguita

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: