PARAULA DE DÉU de Dimarts 23 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 21,5-11

Alguns parlaven del temple i de com estava decorat amb pedres precioses i amb ofrenes votives. Jesús digué:
– De tot això que veieu, vindran dies que no en quedarà pedra sobre pedra; tot serà enderrocat.
Llavors li preguntaren:
– Mestre, ¿quan passarà tot això i quin serà el senyal que està a punt de succeir?
Ell digué:
– Estigueu alerta, no us deixeu enganyar. En vindran molts que es valdran del meu nom i diran: «Sóc jo», i també: «El temps arriba.» No aneu darrere d’ells. Quan sentireu parlar de guerres i de revoltes, no us esglaieu: cal que això succeeixi primer, però la fi no vindrà de seguida.
Després els va dir:
– Un poble s’alçarà contra un altre poble, i un regne contra un altre regne; hi haurà grans terratrèmols i pertot arreu fams i pestes, fets espantosos i grans senyals al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L´evangeli de Lluc forma part del discurs escatològic i apocalíptic de Jesús, un gènere literari jueu, que ens desconcerta avui i ens espanta. Parla de guerres i de destrucció del temple, de la fi del món.

• Segurament els primers lectors de l´evangelista Lluc, que havien vist la destrucció del temple, interpretaven el text millor que nosaltres avui.

• Com cal llegir aquest evangeli avui?

• Nosaltres també patim avui guerres, migracions, pandèmies, crisis econòmiques i socials, discriminacions, corrupció de polítics i dirigents, clericalisme i abusos sexuals de membres de l´església, canvi climàtic, temples cremats i temples buits, etc.

• El missatge apocalíptic ens diu que tot aixó, que és real, no té la darrera paraula, que la mort no és la fi, que la darrera paraula és del Senyor, que ha mort i ressuscitat, que ens dóna l´Esperit de vida i un dia vindrà a jutjar el món.

• Encara que el mon s´ensorri i els volcans omplin de lava la terra, no és encara la fi, el Senyor vindrà i ell té la darrera paraula de justícia i misericòrdia. I aquell dia serem examinats sobre l´amor, sobre la nostra estimació a Déu i als altres, als germans.

• L´evangeli ens exhorta a no espantar-nos, a no tenir por, a no deixar-nos enganyar, a ser fidels i esperançats, a fiar-nos de Jesús i del seu Esperit que vetlla per nosaltres i ens acompanya sempre. La nostra fe no està lligada ni a les parets del temple ni a la opinió pública dels grans d´aquest món, sinó a la paraula de Jesús de Natzaret, mort i ressuscitat.

• A l´eucaristia proclamem; “Anunciem la vostra mort, confessem la vostra resurrecció, esperem el vostre retorn, Senyor Jesús”. Però potser no gosem dir, com l´església primitiva, “Veniu, Senyor Jesús!”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: