PARAULA DE DÉU de Dimecres 24 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 21,12-19

Jesús va dir als seus deixebles: Us agafaran, us perseguiran, us portaran a les sinagogues i a les presons i us faran comparèixer davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Serà una ocasió de donar testimoni. Estigueu decidits a no preparar-vos la defensa: jo mateix us donaré una eloqüència i una saviesa que cap dels vostres adversaris no serà capaç de resistir o de contradir. Sereu traïts fins i tot pels vostres pares, germans, parents i amics, i en mataran alguns de vosaltres. Tothom us odiarà per causa del meu nom. Però no es perdrà ni un de sol dels vostres cabells. Amb la vostra perseverança salvareu la vida!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• “Sereu odiats de tothom pel fet de portar el meu nom. Però no es perdrà ni un dels vostres cabells.”

• Evangeli “durillo” per avui! Jesús ens parla des de l’experiència pròpia, i les comunitats que escriuen aquests relats també parlen des de l’experiència de rebuig, de mala acollida i de persecució que van patir.

• Podem avui fer presents les persones que, en diversos països, pateixen també el menyspreu o fins i tot l’oberta persecució per ser seguidors de Jesús i el seu desig de construir Regne aquí en el nostre món.

• Nosaltres segurament no patim persecucions tan crues com aquestes. Però també podem veure les vegades que la nostra condició de seguidors/es de Jesús i el seu Evangeli ens suposa alguna incomprensió, dificultat, o contrastos en la manera de funcionar ‘del món’ i la que creiem que respon als criteris del Regne.

• Puc veure avui quines coses que m’envolten, que visc i que observo al meu entorn que em mostren que els criteris de Jesús i l’Evangeli no són els ‘d’aquest món’…

• I em pregunto com puc portar llum i potser alternatives a aquestes maneres ‘del món’ que no són les de l’Evangeli…

• I demano el Senyor que pel seu Esperit faci de nosaltres testimonis de l’Evangeli.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: