PARAULA DE DÉU de Dissabte 27 Novembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 21,34-36

Jesús va dir als seus deixebles:

Vosaltres estigueu alerta: que l’excés de menjar o l’embriaguesa o les preocupacions de la vida no afeixuguin el vostre cor, perquè de cop i volta, com un llaç, us trobaríeu a sobre aquell dia, que caurà sobre tots els habitants de la terra. Vetlleu, doncs, i pregueu en tot moment perquè us pugueu escapar de tot això que ha de succeir i us pugueu presentar sense temor davant el Fill de l’home.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En la predicació profètica, el dia del Senyor (“aquell dia” en el text de Lluc) és anunciat com un dia, no d’esclat i de celebració, no de llum i de plenitud, sinó de foscor sense gens de claror (Amós 5,18.20). Les imatges que s’utilitzen són les d’una situació sense sortida: “serà com l’home que fuig del lleó i es troba amb un ós; es refugia a casa, repenja la mà a la paret i el pica una serp” (Amós 5,19). És, per tant, un dia d’amenaces i de mals auguris. L’apocalíptica posterior a la profecia, tan utilitzada en temps de Jesús, insisteix en l’anunci d’aquest dia tenebrós. És el dia del judici, el dia de passar comptes. Un dia temut i poc afalagador. Tanmateix, en el text de Lluc que hem llegit avui el dia del Senyor serà el dia del fill de l’home, el dia de Jesús. Aquesta vinguda de Jesús al final de la historia no serà per a castigar sinó per a salvar. Així ho subratlla el text que acabem de llegir: “Vetlleu, doncs i pregueu en tot moment perquè pugueu escapar-vos de tot això. I presentar-vos sense temor davant del fill de l’home”. Ho subratlla un cop més el text que llegirem demà i que ve a continuació del que acabem de llegir: “Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt perquè ben aviat sereu alliberats”. La formulació d’alçar el cap ben alt és un distintiu dels homes i les dones lliures. Quan els israelites van ser alliberats d’Egipte, van sortir amb el cap ben alt. És adient de recordar aquí que l’expressió “amb el cap ben alt” només surt en un text en tot l’Antic Testament, en el llibre del Levític on, en la descripció de la sortida d’Egipte, Jahvé, el Déu d’Israel, diu: “Jo sóc el Senyor, el vostre Déu que us he fet sortir del país dels egipcis perquè no fóssiu més els seus esclaus. Jo vaig trencar els lligams del vostre jou i ara podeu caminar amb el cap ben alt”, és a dir, en llibertat (Lev 26,13). El dia de Jesús serà, el dia de la llibertat i de la salvació. Demà encetarem l’Advent que és la preparació per a la festa de Nadal que anuncia la llibertat per a tots els homes i dones del nostre món.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: