ESCRIT DEL BLOC de Diumenge 28 Novembre 2021

Crear Afirmacions Positives

Què en penses de les afirmacions positives? Això de dir-nos a nosaltres mateixos coses com: “la vida és fantàstica”, “tinc tot el que necessito”, “sóc una persona meravellosa”…

Ho trobes útil?

Ho has?

Últimament, tot el que té a veure amb el pensament positiu està bastant de moda, però jo crec que a l’hora de la veritat la majoria de la gent no ho aplica gaire. Jo, fins fa poc, no ho feia.

I crec que el principal motiu és que ens sembla una mica estrany i forçat; especialment si estem passant per un mal moment. Quan ens sentim malament, la idea de forçar-nos a pensar en coses positives només aconsegueix fer-nos sentir encara pitjor. Hi ha una part de nosaltres que diu: quines ximpleries, que no veus que tot és un desastre?

Però això no vol dir que les afirmacions positives no funcionin. Sí que funcionen, i molt. Però s’han de fer bé. Treballar amb afirmacions positives no és redueix a agafar les primeres frases boniques que ens vinguin al cap i anar-les repetint constantment. És una mica més complex que això.

És tot un art.

I val la pena estudiar i practicar aquest art, perquè és la porta que ens permet aprendre a controlar la nostra ment i accedir a un estat de benestar més estable i durador.

El Poder de les Afirmacions Positives

El primer pas per aprofitar el poder de les afirmacions positives és entendre bé d’on surt el seu poder.

I el poder de les afirmacions positives es troba en la seva capacitat de millorar el nostre estat emocional. Dir o pensar determinades frases té la capacitat de fer-nos sentir millor.

És un poder molt gran, oi? Doncs sí.

El que passa és que no totes les afirmacions positives tenen aquest poder de fer-nos sentir millor. De fet, sovint produeixen l’efecte contrari. Si estàs molt enfadat amb algú, per exemple, i intentes pensar que tot va bé i que aquella persona és fantàstica, el més probable és que encara t’enfadis més.

És a dir, hi ha frases que funcionen i n’hi ha que no.

Això vol dir que si volem aprofitar els beneficis de les afirmacions positives, hem de trobar aquelles que ens funcionin.

La bona notícia és que sempre, en qualsevol situació, podem trobar afirmacions que ens ajudin a sentir-nos millor. Sempre podem trobar algunes frases que, en dir-les o pensar-les, ens relaxem internament. Sempre.

La mala notícia és que no sempre són les mateixes. Les afirmacions que funcionen depenen de cada persona i del moment, així que no podem tenir una reserva de frases positives guardades per treure-les en cas de necessitat. Les hem de “fabricar” a mida en cada moment.

I aquesta és la clau a l’hora d’utilitzar afirmacions positives: aprendre a prepara-les en cada situació.

Com Trobar les Millors Afirmacions Positives per a Tu en Qualsevol Moment

El procediment bàsic per treballar amb afirmacions positives és molt simple: aturar-nos un moment i buscar pensaments que ens ajudin a millorar el nostre estat emocional.

El plantejament més adequat és dir-se a un mateix: sé que existeixen frases que em faran sentir millor, només les haig de trobar. I a partir d’aquí anar provant aquelles frases que se’ns acudeixin.

Sovint, això implica anar fent probes. Busquem algunes frases que creiem que poden servir, i mirem com ens sentim. Si veiem que no funcionen, en busquem unes altres. I així fins que les trobem.

És un procediment molt simple, però  de vegades costa, sobretot al principi. Per maximitzar les possibilitats d’èxit, val la pena tenir en compte els següents factors:

No Et Passis de Positiu

Potser un dels errors més comuns a l’hora de triar afirmacions positives és fer-les massa positives. Les frases més típiques són coses com: la vida és fantàstica, tot està bé, sóc una persona meravellosa, etc.

La gran majoria de vegades, això no funciona.

Per què? Doncs perquè en general impliquen fer un salt massa gran des del punt on som ara. Si estem passant un mal moment, i intentem pensar que la vida és meravellosa, estarem intentant fer un canvi emocional massa brusc.

És com intentar fer una marató el primer dia que sortim a córrer.

És molt més efectiu anar a poc a poc i triar frases menys ambicioses al principi. A la llarga es guanya temps.

La manera de fer-ho és no buscar frases que ens facin sentir bé, sinó frases que ens facin sentir millor. Aquesta és la clau. Perquè una frase sigui efectiva no cal que resolgui completament el nostre malestar, només cal que l’alleugereixi.

Un cop estiguem una mica millor, llavors, si volem, sí que podem buscar una altra frase una mica més positiva que ens faci sentir encara millor. I així, pas a pas, podem anar augmentant el nostre benestar.

Per exemple, imagina que t’ha deixat la parella fa poc i que estàs molt trist. En un cas així, pensar que la vida és preciosa segur que no funciona. Només d’intentar-ho, segur que una part de tu pensa: i un rave!

En canvi, si intentes tenir pensaments positius més moderats, segur que aconsegueixes sentir-te menys malament: “ara estic passant una mala època, però aviat estaré millor”, “estic content pels anys que vam compartir”,… Cal buscar una mica, però segur que hi ha pensaments que et faran sentir millor, encara que sigui només una mica. I un cop aconseguida aquesta petita millora, podràs buscar frases una mica més positives. I així, a poc a poc, anar millorant el teu estat.

Així que no busquis afirmacions superpositives, busca simplement petits pensaments que et facin sentir una mica millor.

Busca Pensaments Creïbles

Segons com s’interpreti, pot semblar que treballar amb afirmacions positives implica enganyar-se a un mateix. Pot semblar que s’han d’introduir pensaments positius a la força dins de la nostra ment, tant si creiem que són certs com si no.

Però aquesta no és la manera correcta de fer-ho. De fet, és pràcticament impossible: si intentes pensar en coses que no creus, segurament el teu subconscient ho rebutjarà amb molta força.

Aquest és un altre motiu pel qual dir frases massa positives no acostuma a funcionar: perquè una afirmació positiva sigui efectiva ha de ser creïble. Ha de ser alguna cosa que creguis que és certa.

Així que no intentis enganyar-te a tu mateix. Simplement intenta dirigir la teva ment cap aquells pensaments que creus que són certs, i que són una mica més optimistes que els que estaves tenint fins ara.

No Facis Servir Afirmacions Positives Antigues

Per últim, un altre aspecte important a tenir en compte és que les afirmacions positives són una mica com els acudits: un cop explicats, perden el seu poder. En general, són d’un sol ús.

Així que no pensis que perquè un dia t’ha anat bé una frase sempre serà així. El més probable és tot el contrari.

Cada moment de la teva vida és únic, i una cosa que et va funcionar ahir no té perquè fer-ho avui. I si et funciona, mai ho farà tan bé com si t’atures un moment per veure què és el que realment necessites avui.

Així doncs, la millor manera de treballar amb afirmacions positives no és tenir una llista de frases boniques i anar-la repetint constantment, sinó aturar-nos un moment per fixar-nos en el que estem pensant i intentar millorar-ho una mica. Sense presses, sense intentar tenir pensaments excessivament positius des del principi, i sense repetir de forma mecànica frases antigues.

A part de millorar el nostre estat d’ànim a curt termini, això té un altre benefici molt més important: si anem practicant amb paciència i perseverança, cada vegada ens resultarà més fàcil dirigir la nostra ment cap a pensaments positius. I arribarà un moment que ja no necessitarem aturar-nos per buscar pensaments positius, perquè ho estarem fent en tot moment de forma natural.

Però sobretot, sobretot, sobretot, cal anar pas a pas. Si volem córrer una llarga distància el primer dia, ens quedarem a mig camí. En canvi, si avui correm dos quilòmetres, demà tres i demà passat quatre, d’aquí uns mesos estarem preparats per fer una marató.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: