PARAULA DE DÉU de Dilluns 29 Novembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 8,5-11

Jesús va entrar a Cafarnaüm. Un centurió l’anà a trobar i li suplicava:
– Senyor, el meu criat és a casa al llit amb paràlisi i sofreix terriblement.
Jesús li diu:
– Vinc a curar-lo.
El centurió li respon:
– Senyor, jo no sóc digne que entris a casa meva; digues només una paraula i el meu criat es posarà bo. Perquè jo mateix, que estic sota les ordres d’un altre, tinc soldats a les meves ordres. I a un li dic: «Vés-te’n», i se’n va, i a un altre: «Vine», i ve, i al meu criat li mano: «Fes això», i ho fa.
Quan Jesús ho sentí, en quedà admirat i digué als qui el seguien:
– Us asseguro que no he trobat ningú a Israel amb tanta fe. I us dic que vindrà molta gent d’orient i d’occident i s’asseuran a taula amb Abraham, Isaac i Jacob en el Regne del cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A la pregària, a Jesús no només hi anem amb els nostres maldecaps, necessitats i sofrences, sinó també amb els maldecaps, necessitats i sofrences dels nostres germans i germanes. “El meu criat és al llit, a casa, paralític, amb uns dolors terribles”. La pregària no ens tanca en nosaltres mateixos. Ni ens aboca a una mena de “tu a Tu” amb el Senyor, que ens faria oblidar tot el que ens envolta, sinó que ens eixampla el cor. Hi ressonen “els goigs i esperances, tristeses i angoixes” de tota la humanitat, molt especialment de la humanitat sofrent.

• A la pregària hi anem també refiats de la Paraula de Jesús. “Digues-ho només de paraula i el meu criat es posarà bo… i tot jo quedaré renovat”. No podríem dir una pregària millor a l’hora d’apropar-nos a la taula del Senyor! Hi anem amb una confiança que, al començament, pot ser molt petita, però que, si la pregària és sincera i neix del cor, ens adonem que va creixent cada vegada més. La pregària neix de la confiança i nodreix la nostra confiança.

• Així, la pregària ens fa homes i dones de portes obertes, que comparteixen taula amb homes i dones “d’orient i d’occident”, que ja no són desconeguts per a nosaltres sinó germans, companys (és a dir, que comparteixen el mateix pa). És com si cantéssim aquella cançó de Lluís Llach: “no creiem en les fronteres, si darrera hi ha un germà, un company, amb les seves mans obertes a un futur de llibertat i de germanor”.

• En definitiva, la pregària ens fa passar del jo al nosaltres. I com podria ser altrament si és inspirada i adreçada a un Déu que és, i es manifesta, com a Comunitat, Trinitat –Pare, Fill i Esperit Sant?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: