PARAULA DE DÉU de Dimarts 30 Novembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 4,18-22

Tot caminant vora el llac de Galilea, Jesús veié dos germans, Simó, l’anomenat Pere, i el seu germà Andreu, que tiraven les xarxes a l’aigua. Eren pescadors. Jesús els diu:
—Veniu amb mi i us faré pescadors d’homes.
Ells immediatament deixaren les xarxes i el van seguir. Una mica més enllà veié altres dos germans, Jaume, fill de Zebedeu, i el seu germà Joan. Eren a la barca amb Zebedeu, el seu pare, repassant les xarxes, i Jesús els va cridar. Ells immediatament deixaren la barca i el pare i el van seguir.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• De dos en dos: Pere i Andreu… Jaume i Joan… No només som cridats, “vocats”, sinó “con-vocats”. “Vocació” es “con-vocació”. La missió mai no serà una feina de “franctirador”, sinó una tasca que es fa en companyia, tot comptant amb l’ajut i el suport del germà. En la missió no s’hi valen protagonismes excloents. De fet, tots, en certa manera, hi “desapareixem”, per tal de deixar que hi “aparegui” el qui n’és veritable protagonista: el Senyor. No som protagonistes, sinó “servidors de la missió del Crist”. Només Ell pot entrar en el cor de les persones. Nosaltres som la veu; Ell és la paraula –deia sant Agustí. Això no treu que la missió no tingui en compte les nostres qualitats personals. Però, ara, ja no estan al servei del nostre profit i lluïment personal, sinó al servei i al bé dels nostres germans i germanes. Ens n’arriba la crida al bell mig del nostre quefer quotidià, quan menys ens ho esperem. I demana de nosaltres una resposta immediata. “Veniu amb mi” –els va dir al Senyor. I ara ens ho diu a nosaltres. I ells “immediatament” ho deixaren tot i el seguiren. Tant de bo nosaltres també! Tant de bo nosaltres esdevinguem deixebles i apòstols com el Senyor els volia!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: