PARAULA DE DÉU1 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 15,29-37

Jesús se’n va anar d’allí i arribà vora el llac de Galilea, pujà a la muntanya i s’assegué. Llavors anà a trobar-lo molta gent que portava coixos, cecs, esguerrats, muts i molts altres malalts. Els van deixar als seus peus, i ell els va curar. La gent, en veure que els muts parlaven, que els esguerrats quedaven curats, els coixos caminaven i els cecs hi veien, se’n meravellava i glorificava el Déu d’Israel.
Llavors Jesús va cridar els seus deixebles i els digué:
– Sento una gran compassió per aquesta gent, perquè ja fa tres dies que no es mouen d’aquí amb mi i no tenen res per a menjar. I no vull que se’n vagin dejuns, no fos cas que defallissin pel camí.
Els deixebles li diuen:
– D’on traurem en despoblat el pa que cal per a alimentar tanta gent?
Jesús els pregunta:
– Quants pans teniu?
Ells li responen:
– Set, i uns quants peixos.
Llavors Jesús va manar que la gent s’assegués a terra, 36 prengué els set pans i els peixos, digué l’acció de gràcies, els partí, en donava als deixebles, i els deixebles en donaven a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n’ompliren set paneres.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• «La multitud s’admirava…» diu l’evangeli. I és normal que ho fes. Mai havien vist una cosa igual, i anaven molt necessitats d’esperança.

• Perquè la vida era molt complicada i el jou dels romans insuportable. Els jueus necessitaven un Messies triomfador. Les dones, algú que en descobrís la seva dignitat arraconada. Els malalts, la curació que els retornés el seu lloc en la societat. Els estrangers, una mirada còmplice, d’igual a igual.

• S’admiraven de Jesús i s’hi acostaven. L’escoltaven tot el dia i se’n feien creus. Tot aquell poder, tota aquella autoritat… d’on podia venir sinó de Déu: del Déu de la promesa, del Déu de la fidelitat, del Déu victoriós en la batalla, del Déu de la segona oportunitat. Només un Déu ple de misericòrdia podia curar, perdonar, entregar-se, immolar-se i ressuscitar. Vet aquí l’esperança nova, vet aquí el nou Israel!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: