PARAULA DE DÉUDijous 2 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 7,21.24-27

Jesús va dir als seus deixebles:
No tothom qui em diu: «Senyor, Senyor», entrarà al Regne del cel, sinó el qui fa la voluntat del meu Pare del cel. Aquell dia, molts em diran: «Senyor, Senyor, ¿no és cert que en nom teu vam profetitzar, i vam treure dimonis, i vam fer molts miracles?» Llavors jo els diré clarament: «No us he conegut mai. Aparteu-vos de mi, vosaltres que obràveu el mal!» Per això, tothom qui escolta aquestes meves paraules i les compleix, s’assembla a un home assenyat que va construir la seva casa sobre roca. Va caure la pluja, van arribar les torrentades, bufaren els vents i envestiren contra aquella casa, però no es va ensorrar, perquè estava fonamentada sobre roca. En canvi, tothom qui escolta aquestes meves paraules i no les compleix, s’assembla a un home sense seny que va construir la seva casa damunt de sorra. Va caure la pluja, van arribar les torrentades, bufaren els vents i envestiren contra aquella casa, i la casa es va ensorrar: la seva ruïna fou completa.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La fe no es troba tant en dir paraules boniques, en trenar bons sermons, en dictar bones conferències, o en escriure articles de treure’s el barret. La fe no es troba tant en el dir sinó en l’escoltar.

• Obediència ve del llatí ob audire, “el qui escolta” i encara més “el qui sap escoltar”. Entrarà al Regne del Cel el qui escolta les paraules de Jesús i les compleix. Penso que, tal com estan les coses, seran pocs els qui hi entraran. El gust per dir s’ha estès a un nivell com mai abans s’havia vist. Tertulians, opinadors, youtubers, bloggers… Som plens de paraules i de gent que diu coses sense escoltar-se.

• Avui el Senyor ens crida, en canvi, a escoltar les seves paraules i a viure-les. Amb tants vents, tempestes i pluges amenaçants, només ens en sortirem en la mesura que estiguem arrelats en aquesta actitud atenta i contemplativa.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: