PARAULA DE DÉUDivendres 3 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Isaïes 29,17-24

Això diu el Senyor:
D’aquí a poc temps, molt poc temps,
els boscos del Líban
es tornaran un fruiterar,
i el Carmel serà un gran bosc.
Aquell dia els sords
entendran la lectura del llibre,
i els ulls dels cecs hi veuran,
alliberats de la foscor.
Els desvalguts celebraran de nou
festes en honor del Senyor,
els més pobres dels homes
s’alegraran del Sant d’Israel.
Serà la fi dels violents i escarnidors,
seran exterminats
els qui miren de fer mal,
els qui calumnien els altres,
els qui posen paranys als jutges
i fan condemnar sense causa
els innocents.
Pel que fa al casal de Jacob,
això diu el Senyor,
que va rescatar Abraham:
«Des d’ara els de Jacob
ja no s’hauran d’avergonyir,
no els pujaran els colors a la cara.
Quan els seus descendents
veuran el que he fet entre ells,
reconeixeran que jo sóc sant,
que jo sóc el Sant de Jacob,
temeran el Déu d’Israel.
Els qui van perduts
sabran comprendre,
els qui remuguen aprendran la lliçó.»

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La imatge del jardí, del desert transfigurat en un espai fecund i verd, ple d’arbres i d’herbes és recurrent al temps d’Advent. Si el desert és l’espai de l’absència i de la carència, el jardí ho és de la Presència i de la fecunditat. Són nombrosos el textos on Déu anuncia una nova primavera.

• Però els deserts i els vergers no són dos realitats oposades. Són les mateixes terres ermes les que amaguen aigües subterrànies. En l’aparent esterilitat hi ha una primavera oculta. Perquè les ferides de la nostra terra, obertes a Déu, poden ser llocs on la vida floreix abundantment. Per transitar el camí de la carència a l’abundor cal primer contactar amb la nostra radical indigència, i cal sostenir amb coratge el buit que ens habita i només Déu pot satisfer i omplir. La vida, l’abundor i la bellesa no arriben sinó després d’un lent procés de transformació, i per deixar-se transformar hem d’avançar cap a un lloc desconegut, nou…

• I si consentim a aquesta transformació hi haurà més bellesa a la terra, i haurà més llum, hi haurà més pau… les que irradia la nostra vida transfigurada i confiada, arrelada en la Font de l’Amor. Que l’Advent sigui temps propici per deixar-se fer amb docilitat, per deixar-se tocar per la realitat, per les relacions, pel nostre dia a dia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: