ESCRIT DEL BLOCDilluns 6 de Desembre 2021

2 LA CONFESSIÓ ES VIGENT NO TE CADUCITAT.

2 .- Resumeixo aquets quatre passos

Aquests quatre passos, ajudaran per viure en tota la seva grandesa aquest sagrament de la misericòrdia de Déu.

1. Examen de consciencia

L’examen de consciència consisteix a reflexionar sobre aquelles accions, pensaments o paraules, que ens hagin pogut allunyar de Déu, ofendre els altres o danyar-nos interiorment.

2) Contrició (o penediment)

De vegades, el penediment arriba amb un sentiment intens de dolor o vergonya, que ens ajuda a esmenar-. No obstant això, no és indispensable sentir aquest tipus de dolor: l’important és comprendre que hem obrat malament, tenir desitjos de millorar com a cristians i fer el propòsit de no tornar a cometre aquestes faltes.

3) Confessió

«Confessar amb un sacerdot és una manera de posar la meva vida en les mans i al cor d’un altre, que en aquest moment actua en nom i per compte de Jesús. (…) És important que vagi a confessionari, que em posi a mi mateix davant d’un sacerdot que representa Jesús, que em s’agenolli davant de la Mare Església crida a distribuir la misericòrdia de Déu. Hi ha una objectivitat en aquest gest, en agenollar-me davant del sacerdot, que en aquest moment és el tràmit de la gràcia que m’arriba i em cura

4) Satisfacció (o complir la penitència)

El sacerdot assenyala una penitència per a reparar el dany causat

És una ocasió també per donar gràcies a Déu pel perdó rebut, i renovar el propòsit de no tornar a pecar.

Pere Codina i Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: