ESCRIT DEL BLOCDimecres 8 de Desembre 2021

La Immaculada Concepció de la Santíssima Verge Maria,

La Immaculada Concepció de la Santíssima Verge Maria, coneguda també com la Puríssima Concepció, és un dogma de l’Església catòlica decretat el 1854 que sosté que la Verge Maria va estar lliure del pecat original des del primer moment de la seva concepció pels mèrits del seu fill Jesucrist, recollint així el sentir de dos mil anys de tradició cristiana sobre això. Se celebra el 8 de desembre, nou mesos abans de la celebració de la Nativitat de la Mare de Déu el 8 de setembre.

Aquest dogma no s’ha de confondre amb la doctrina del naixement virginal de Jesús, que sosté que Jesús va ser concebut sense intervenció d’home mentre que Maria va romandre verge abans, durant i després del part.

En desenvolupar la doctrina de la Immaculada Concepció, l’Església catòlica contempla la posició especial de Maria per ser mare de Crist, i sosté que Déu va preservar Maria des del moment de la seva concepció de tota taca o efecte del pecat original, que s’havia de transmetre a tots els homes per ser descendents d’Adam i Eva, tenint en compte que seria la mare de Jesús, qui també és Déu. La doctrina reafirma amb l’expressió «plena de gràcia» (Gratia Plena) continguda a la salutació de l’arcàngel Gabriel (Lc. 1,28), i recollida en l’oració de l’Ave Maria, aquest aspecte de ser lliure de pecat per la gràcia de Déu.

Pere Codina i Gironella.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: