PARAULA DE DÉUDivendres 10 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Isaïes 48,17-19

El Senyor, que t’allibera,
el Sant d’Israel, et diu això:
Jo, el Senyor, sóc el teu Déu.
Jo t’ensenyo el que et serà profitós
i et guio pel camí que has de seguir.
Tant de bo haguessis fet cas
del que jo mano!
T’hauria cobert a riuades la pau,
el benestar t’hauria inundat
com les ones de la mar;
els teus fills, els teus plançons,
serien tants com els grans
de grava o de sorra.
Però sàpigues que el teu nom
mai no desapareixerà,
no serà esborrat del meu davant.»

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les paraules d’Isaïes commouen el cor d’un creient, no importa els segles que hagin passat. Només de sentir: “jo, el Senyor, sóc el teu Déu, jo t’ensenyo el que et serà profitós i et guio pel camí que has de seguir”, una immensa set de l’infinit d’aquest cel, d’unes paraules que traspassen el temps, s’obre dins nostre.

• Sí que és cert que el lament d’aquest “tant de bo haguessis fet cas de mi”, també esclata i ens fa sentir el penediment de tants passos maldestres fets en la nostra vida.

• Però la promesa que el nostre nom mai no desapareixerà del seu davant, ens fa sentir que som convocats a una oració incessant, ens invita a la reciprocitat, ens reclama conscienciar la seva presència, és una condició pròpia de la vida, una set de l’Etern. Tu ets el nostre Déu. I ho és perquè els éssers humans demanem viure, poder viure. Per això és l’estel del matí.

• I ho és per nosaltres, en la densitat del viure quotidià, però també per a tants que en mil situacions passen per autèntics drames; ho és, per exemple, per als immigrants que són tornats al seu país d’origen…

• “… sàpigues que el teu nom mai no desapareixerà, no serà esborrat del meu davant.”

• La darrera i última esperança de tants que no tenen res o que ho han anat perdent tot.

• La veu d’Isaïes, la força de la veu d’Isaïes, directa al nostre cor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: