PARAULA DE DÉUDissabte 11 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 17,10-13

Mentre baixaven de la muntanya els deixebles preguntaven a Jesús:
–Com és que els mestres de la Llei diuen que primer ha de venir Elies?
Jesús els respongué:
–És cert que Elies havia de venir a renovar-ho tot; i jo us asseguro que ja va venir i no el reconegueren, sinó que el van tractar com van voler. Igualment el Fill de l’home ha de patir a les seves mans.
Llavors els deixebles comprengueren que els havia parlat de Joan Baptista.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En el poble d’Israel hi havia el convenciment de que el Profeta Elies tornaria del seu sorprenent viatge a les altures i prepararia la vinguda del Messies. Els deixebles li pregunten a Jesús què en pensa d’aquesta tradició i els respon que el paper que havia de fer Elies ja l’ha fet Joan el Baptista; però que els seus conciutadans l’han menystingut i ha acabat degollat en la soledat d’una fosca presó, víctima de les passions humanes contra les que ell havia predicat amb força. I Jesús hi afegirà que ell mateix també seguirà aquest camí. És el destí que seguiren tots els Profetes que parlaven al poble en nom de Déu.

• Crec que aquest temps d’Advent és una bona ocasió per recordar i agrair la valentia amb que el Baptista i tot el conjunt de Profetes arriscaren la seva vida per fer realitat el sorprenent pla que Déu havia escollit per dur a terme la nostra salvació. Però anem amb compte de no quedar-nos pensant en el passat, en el que va succeir molts segles enrere. Convé que ens preguntem cadascú de nosaltres: Com rebo jo les persones que em recorden avui, al segle XXI, les exigències de l’Evangeli de Jesús? Com rebo l’ensenyament del papa Francesc quan ens parla de l’Església com hospital de campanya? O quan ens parla dels sants de la porta del costat? I, sobre tot, quan ens recorda a tots els cristians la tasca difícil i arriscada de ser testimonis de l’evangeli de Jesús al nostre món? Veniu, Senyor Jesús i doneu-nos fortalesa!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: