ESCRIT DEL BLOCDiumenge 12 de Desembre 2021

Bon Nadal! Que no sigui decebuda la nostra esperança

Cada any demanem a una persona o a un representant d’una institució de relleu que feliciti el Nadal als lectors de CatalunyaReligió.cat. Aquesta vegada tenim la veu de les benedictines del Monestir de Sant Benet de Montserrat. L’abadessa, Montserrat Viñas, és qui ens felicita el Nadal amb el text que van rebre durant l’Advent els amics de la Xarxa CatReligió. Ella, amb altres germanes, és qui va posar en marxa el reconegut taller de ceràmica del monestir que ha decorat amb les seves populars figures centenars de parròquies, centres religiosos i cases de tot Catalunya. En l’Any Espriu, el poeta inspira aquesta felicitació de Nadal i d’un nou any en el que esperem “que no sigui decebuda la nostra esperança”. Bon Nadal a tots els lectors de CatalunyaReligió.cat!

Lletra de Nadal

(Montserrat Viñas) Des de Sant Benet de Montserrat, des d’aquí dalt la carena, on el vent bufa fort, el cel és d’un blau intens i l’horitzó no té límits, voldríem ser com el sentinella de què ens parla el profeta Isaïes quan diu: “Puja en una muntanya ben alta, tu que portes bones noves a Sió; alça ben fort la veu, tu que portes bones noves a Jerusalem. Crida, no tinguis por! Digues a les viles de Judà: ‘Aquí teniu el vostre Déu!’” Is 40,9

Sí, malgrat les fosques nuvolades, les incerteses, els moments difícils en què ens toca viure per la crisi econòmica, que ha deixat i continua deixant tants homes i dones sense feina, sense futur laboral, sense casa, sense el caliu d’una llar, malgrat tot, tenim una Bona Nova: Nadal ens fa present ara i aquí el nostre Déu. El Déu fet feblesa. El Déu de l’amor sense límits, malgrat els límits que nosaltres li posem. El Déu que es fa com nosaltres, fent seu el patiment de cada ésser humà, ja sigui per la malaltia, per l’odi, pel menyspreu, per la injustícia, pel racisme, per les tortures o la pena de mort. És “el Déu amb nosaltres” que ens dóna la força per lluitar contra tantes injustícies que ens ofeguen i no ens deixen ser.

A tots els amics de CatalunyaReligió.cat, els desitjo que aquest nou Nadal sigui realment una “Bona Nova”, un signe d’esperança, una nova il·lusió per construir una societat més humana, més justa i lliure, que sapiguem posar tot el nostre talent de seny i de rauxa, de lluita i de serenor, al servei del nostre poble i de tots els qui conviuen amb nosaltres. Així “recobrarem les forces, alçarem el vol com les àguiles, cami­narem sense cansar-nos, sense defallir”. Is 40,31

I ja que aquest any celebrem els cent anys del naixement del nostre estimat poeta Salvador Espriu, acabo amb un poema d’ell de 1984, molt adient al que estem vivint:

I potser aleshores ens serà permès de començar,

sense classes socials, ni odis religiosos,

ni diferències cruels i injustes pel color de la pell,

la nostra peregrinació a través de l’espai,

cap a la pensada llum,

i de seguir sense temença les misterioses

vies interiors de Déu, del no-res,

els infinits i lliures i alhora

necessaris camins veritables de la bondat.

Que no sigui decebuda la nostra esperança,

que no sigui escarnida la nostra confiança:

així molt humilment ho demanem.

Montserrat,

Montserrat Viñas, abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat any 2013

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: