PARAULA DE DÉUDiumenge 12 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 3,10-18

La gent preguntava a Joan:
–Així, doncs, què hem de fer?
Ell els responia:
–Qui tingui dos vestits, que en doni un al qui no en té, i qui tingui menjar, que també el comparteixi.
Entre els qui anaven a fer-se batejar hi havia fins i tot uns publicans, que li deien:
–Mestre, què hem de fer?
Ell els respongué:
–No exigiu més del que està establert.
Igualment uns soldats li preguntaven:
–I nosaltres, què hem de fer?
Els va respondre:
–No feu servir la violència ni presenteu falses denúncies per treure diners de ningú, i acontenteu-vos amb la vostra soldada.
El poble vivia en l’expectació, i tots pensaven si Joan no fóra potser el Messies. Joan respongué dient a tothom:
–Jo us batejo amb aigua, però ve el qui es més fort que jo, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies: ell us batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc. Ja té la pala a les mans per ventar el gra de l’era i per entrar el blat al graner; però cremarà la palla en un foc que no s’apaga.
Amb aquestes i moltes altres exhortacions, Joan anunciava al poble la bona nova.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La figura del Baptista em resulta apassionant: crec que encarna a la perfecció aquella frase del papa Francesc, difícil d’entendre a primera vista: el cristià és un home descentrat; és a dir que el centre de la seva vida no és ell ni els seus interessos personals, sinó els altres; ha de ser com una brúixola que mira sempre cap al Nord i per al Baptista, el Nord era Jesús. Mai no es va aprofitar de la veneració que li tenia el poble: al meu entendre, el gest més significatiu d’aquesta realitat va ser entregar a Jesús aquell grupet de joves que el seguien; va ser un acte heroic: representaven la seva obra, el que ell més estimava i els diu que segueixin Jesús, que és la Veritat. I ell desapareixerà sense fer soroll: convenia que Jesús creixés i ell disminuís.

• Voldria comentar breument la resposta a la pregunta que li feia la gent: Què hem de fer per rebre el Messies? Eren persones senzilles que anaven de bona fe i les paraules de Joan estan plenes d’humanitat; no els proposa res impossible de complir. Els parla de la generositat del compartir i de l’honradesa en la tasca professional. Són paraules molt planeres, però de plena actualitat en el nostre món vint segles després.

• Preguntem-li a Joan en aquest d’Advent: I jo què he de fer perquè Nadal no sigui un mer record sentimental, sinó una realitat transformadora, que aporti una profunda alegria al nostre món que sovint respira por, violència i desesperança? Segur que ens recomanarà coses que estan al nostre abast. I Nadal serà quelcom més que llumetes als carrers i gent fent cua per comprar regals.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: