PARAULA DE DÉUDilluns 13 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 21,23-27

Un cop Jesús hagué entrat al recinte del temple, mentre ensenyava, se li van acostar els grans sacerdots i els notables del poble i li preguntaren:
–Amb quina autoritat fas tot això? Qui te l’ha donada, aquesta autoritat?
Jesús els replicà:
–Jo també us faré una pregunta. Si me la contesteu, també jo us diré amb quina autoritat faig tot això. El baptisme de Joan, d’on venia: de Déu o dels homes?
Ells van pensar: «Si responem que venia de Déu, ens preguntarà: «Doncs per què no el vau creure?» Però si diem que venia dels homes, ja podem tenir por de la gent, perquè tothom està convençut que Joan era un profeta.»
Per això respongueren a Jesús:
–No ho sabem.
Llavors els digué:
–Doncs jo tampoc no us dic amb quina autoritat faig tot això.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Heus aquí un home lliure que no té vels als ulls, que no entra al joc malèvol i interessat dels qui viuen tan segurs del seu ordre que no estan disposats a que ningú sigui el Messies esperat.

• Tot i que viuen a la promesa de Déu, tot i que esperen la vinguda del Salvador, tot i que tot a la seva vida està ordenat al voltant del Temple i la Llei perquè són fidels de Déu… malgrat tot, no viuen cercant la veritat, ni una autoritat que es fonamenti en la humilitat i la veritat.

• Perquè els seus ulls estan entelats, la seva visió no és clara, per això tampoc no són clares les seves intencions.

• I em pregunto: quina és la veritat que cerco? Quin és el desig pregon? Allò que respon als meus esquemes, allò que domino i hi tinc control?

• Vet aquí que el temps d’Advent avança, ens apropa a rebre al qui ja és amb nosaltres. I amb la seva llibertat, alimenta la nostra esperança: que caiguin els vels dels nostres ulls, per viure com Ell i amb Ell la llibertat que veritablement ens salva.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: