PARAULA DE DÉUDimarts 14 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 21,28-32

Jesús va dir als grans sacerdots i als notables del poble: Què us en sembla? Un home tenia dos fills. Va anar a trobar el primer i li va dir:
– Fill, vés avui a treballar a la vinya.
Ell li va respondre:
– No hi vull anar.
Però després se’n penedí i va anar-hi. Aquell home anà a trobar el segon i li digué el mateix. Ell va respondre:
– De seguida, senyor.
Però no hi va anar.
Quin d’aquests dos va fer la voluntat del pare?
Li responen:
– El primer.
Jesús els diu:
– Us asseguro que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que Déu vol, però no el vau creure. Els publicans i les prostitutes sí que el van creure; en canvi, vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni l’heu cregut.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• “Us ho dic amb tota veritat”. L’autoritat de Jesús neix de la seva llibertat, autenticitat i coherència. I potser sigui perquè, ni al temps de Jesús els sacerdots i notables del poble, ni nosaltres avui, tenim aquesta llibertat autenticitat i coherència, que les seves paraules ens fan mal a l’orella i incomoda el nostre orgull.

• És evident que la humilitat dels humils i la sinceritat dels nets de cor posa en evidència la nostra manca d’humilitat i sinceritat. I per això trobem motius -excuses?, justificacions?- per apartar-los, desacreditar-los i deixar-los fora.

• No, però sí.

• Sí, però no.

• És cap joc?

• Deixem sortir la nostra veritat, sigui quina sigui. Davant Déu no cal cap aparença. Ell acull, embolcalla, allibera i farà que el sí sigui sí i el no sigui no.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: