ESCRIT DEL BLOCDimecres 15 de Desembre 2021

VA DE NEIXEMENT

Per Maria del Mar Albajar. Dc,

L’evangeli de Lluc relata l’anunciació de l’àngel a Maria. El relat segueix el mateix esquema dels relats de les crides de Déu en els altres llibres de la Bíblia, com la narració de la crida de Déu a Moisès o a Gedeó a salvar el poble o l’anunci del naixement de Samsó o de Joan Baptista, per exemple.

L’esquema dels relats és el d’un àngel o missatger del cel apareix amb una salutació. Hi ha una reacció de sorpresa i por, i el missatge de confiança, “no tinguis por”. Llavors hi ha l’anunci del missatge i del futur que això suposa seguit d’una pregunta de com pot ser això. I, finalment, un signe del poder i de la proximitat de Déu que tranquil·litza.       

Aquest mateix esquema és el que trobem a l’anunciació de l’àngel Gabriel a Maria. El mateix però amb una diferència. En l’anunciació a Maria apareix un sisè element que no trobem en cap dels vint-i-set enviaments de la Bíblia hebrea, dels deu no bíblics i dels vint-i-quatre del Nou Testament. A l’anunciació, Maria respon. Maria fa sentir la seva veu i respon a l’enviat de Déu. “«Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules». I l’àngel es va retirar.”

Lluc afegeix una novetat: qui rep l’anunci de l’àngel, Maria, lliure, respon.

Maria reconeix la proposta que ve de Déu en el seu interior, en el seu desig profund. Pregunta, pensa. I li diu si. I diu “faci’s”. I dient si, diu si a Déu i al seu projecte d’amor per ella i per la humanitat, i fent això, també, es diu si a ella i a qui ella pot esdevenir. El si de Maria permet que Déu neixi a la terra i també que ella, Maria, neixi a qui ella és més autènticament fins que tota la seva llibertat sigui amor.

Déu, en la presència de l’àngel, és un Déu proper que es comunica, pregunta, demana. I espera com un enamorat infinitament respectuós.  Un Déu que no vol esclaus, que no s’imposa ni obliga, sinó que proposa i espera la resposta lliure i que, per això, després es retira, fent lloc a Maria i a la seva llibertat acabada d’afirmar.

Nadal va de naixement. Nadal és la celebració del naixement de Déu que des de la feblesa i la necessitat en el cor de la història humana ens allibera, respectuós, per poder ser qui som, expressió de l’amor. I és la celebració també del naixement de cada una de nosaltres a qui som més realment, a qui Déu ens convida a ser, lliures, fins que tota la nostra llibertat sigui amor i el nostre amor del tot lliure.

Des de Sant Benet

Nadal, Verge Maria, Espiritualitat

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: