ESCRIT DEL BLOCDivendres 17 de Desembre 2021

Quan i on va néixer Jesús?

LLUC 2:1-20

• JESÚS NEIX A BETLEM

• UNS PASTORS VISITEN JESÚS

Cèsar August, l’emperador romà, ha decretat un cens general. Per aquesta raó, Josep i Maria han de fer un viatge a la ciutat natal de Josep, Betlem, situada al sud de Jerusalem.

Moltes persones han anat a Betlem per inscriure’s. Per això, l’únic lloc que troben Josep i Maria per passar la nit és un estable, on es guarda el bestiar. Allà neix Jesús. Maria l’embolica amb trossos de roba i el coŀloca en una menjadora, el recipient on es posa el menjar dels animals.

Segurament Déu es va encarregar que Cèsar August fes aquest cens. Per quina raó? D’aquesta manera Jesús va néixer a Betlem, la ciutat natal del rei David, un avantpassat seu. Les Escriptures havien predit amb molta antelació que el Governant promès naixeria en aquesta mateixa ciutat (Miquees 5:2).

Quina nit tan important! Als camps, una llum brillant resplendeix al voltant d’un grup de pastors. És la glòria de Jehovà! Un àngel diu als pastors: «No tingueu por. He vingut a anunciar-vos bones notícies que portaran gran alegria a tothom. Perquè avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Crist, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un nen embolicat amb trossos de roba dins d’una menjadora». De sobte, apareixen molts més àngels i proclamen: «Glòria a Déu al cel, i a la terra pau per a les persones que ell aprova» (Lluc 2:10-14).

Quan els àngels se’n van, els pastors es diuen: «Anem de seguida a Betlem a veure això que ha passat i que Jehovà ens ha fet saber» (Lluc 2:15). Hi van de seguida i troben el nadó Jesús exactament on l’àngel ha dit que el trobarien. Quan els pastors relaten el que els ha explicat l’àngel, tots els que els escolten es queden glaçats. Maria guarda totes aquestes coses en el seu cor i les medita per saber què volen dir.

Avui dia, moltes persones creuen que Jesús va néixer el 25 de desembre. Però a la zona de Betlem, desembre és un mes plujós i fred, i de vegades també hi neva. Per tant, no és gens probable que en aquella època de l’any els pastors passessin la nit a l’aire lliure amb els ramats. A més, l’emperador romà no hauria ordenat que un poble propens a rebeŀlar-se contra la seva autoritat viatgés durant dies en ple hivern per inscriure’s. Pel que sembla, Jesús va néixer cap a l’octubre.

• Per què Josep i Maria han d’anar a Betlem?

• Quin fet extraordinari té lloc la nit que neix Jesús?

• Per què no és lògic pensar que Jesús va néixer el 25 de desembre?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: