PARAULA DE DÉUDissabte 18 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Mateu 1,18-24

El naixement de Jesús, el Messies, fou d’aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l’Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l’acord matrimonial. Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué:
– Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que ella ha concebut ve de l’Esperit Sant. Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble.
Tot això va succeir perquè es complís allò que el Senyor havia anunciat pel profeta: La verge concebrà i tindrà un fill, i li posaran el nom d’Emmanuel, que vol dir «Déu amb nosaltres».
Quan Josep es despertà, va fer el que l’àngel del Senyor li havia manat i va prendre a casa la seva esposa. No hi havia tingut relacions conjugals quan ella tingué el fill. I Josep li va posar el nom de Jesús.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En aquestes vigílies de Nadal a nosaltres se’ns anuncia novament Jesús, l’Emmanuel.

• Pels hebreus el “nom” que es posava a cada persona tenia molta importància, ja que marcava la seva identitat.

• La narració del naixement del Fill de Déu entra dins del Misteri de la revelació. Hi ha en els creients “un no sé què” que ens mou a acceptar fets i realitats que no entren en les categories dels sentits i de la raó. Aquest “no sé què” és el que en diem “fe”.

• És el que a Maria i Josep, com apareix en els relats evangèlics, els va fer acceptar la concepció d’aquell que es diria Jesús, “perquè ell salvaria dels pecats al seu poble”, que seria l’Emmanuel, Déu amb nosaltres. I és que Maria i Josep estaven receptius a aquell “no sé què” que els movia a acceptar aquell fet meravellós.

• Les grans experiències de la vida són un regal, però d’ordinari només les viuen aquells que estan disposats a rebre-les. Per viure l’experiència del Nadal cal preparar-se per dins.

• Probablement el Nadal sigui una crida, un recordar-nos que Jesús ha nascut, que no l’hem de buscar només enfora, el tenim dins nostre i, si sabem tenir fe, potser descobrim que la seva companyia és un «Déu amb nosaltres», amb mi, acompanyant-me en aquesta aventura que és la vida.

• Si vull obrir-me a aquest misteri, puc començar contemplant l’escena quan Josep desperta del seu somni i es retroba amb Maria la seva esposa. Què va passar allí en aquell instant?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: