PARAULA DE DÉUDilluns 20 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 1,26-38

Déu envià l’àngel Gabriel en un poble de Galilea anomenat Natzaret, a una noia verge, unida per acord matrimonial amb un home que es deia Josep i era descendent de David. La noia es deia Maria. L’àngel entrà a trobar-la i li digué:
– Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu.
Ella es va torbar en sentir aquestes paraules i pensava per què la saludava així. L’àngel li digué:
– No tinguis por, Maria. Déu t’ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús. Serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim. El Senyor Déu li donarà el tron de David, el seu pare. Regnarà per sempre sobre el poble de Jacob, i el seu regnat no tindrà fi.
Maria preguntà a l’àngel:
– Com podrà ser això, si jo sóc verge?
L’àngel li respongué:
– L’Esperit Sant vindrà sobre teu i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit que naixerà serà sant i l’anomenaran Fill de Déu. També Elisabet, la teva parenta, ha concebut un fill a les seves velleses; ella, que era tinguda per estèril, ja es troba al sisè mes, perquè per a Déu no hi ha res impossible.
Maria va dir:
– Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules.
I l’àngel es va retirar. 

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’anunciació té moments que ens deixen sorpresos, gairebé inquiets. L’àngel Gabriel és enviat a Maria, la saluda dient-li: “plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu”. I Maria, amb una senzillesa que ens posa al seu costat de seguida, es torba i pensa per què la saluda d’aquesta manera. Reacció meravellosa i natural: de sobte un àngel, sí, un àngel, s’apareix a la vida, un missatger de Déu i ens parla de tal manera que nosaltres ens sentim, com no?, torbats. Maria, en la seva vida, a Natzaret ha rebut el missatger.

• L’àngel entén què li està passant per dintre i li diu que no tingui por. El missatger s’adona i, no tan sols diu el que li venia a dir, sinó que recull la reacció de Maria i l’empara. Deliciós. L’anunci d’un fill, sí, la podia deixar realment sense poder entendre, la primera objecció és ben senzilla: “com podré jo?” Gabriel anuncia designis del Senyor i sap que no hi ha res impossible, i té la delicadesa d’afegir-hi la referència a la seva cosina, Elisabeth, que ja gran, també tindrà un fill, per donar-li confiança. Déu ha entrat a la quotidianitat més humil.

• La resposta de Maria traspua la força que ha agafat i explica tota la seva relació amb Déu: soc l’esclava del Senyor.

• Segur que al llarg de la vida tots hem rebut visites de missatgers, perquè Déu no ens ha deixat mai sols, les nostres respostes deuen haver estat molt variades, de vegades calen haver passat molts anys per saber que va venir algú de part del Senyor. La vida avança a cops de missatgers. Maria, al peu de la creu, potser va recordar aquell dia que un bon àngel li va dir: tindràs un fill, serà gran i l’anomenaran Fill de l’Altíssim, el Senyor Déu li donarà el tron de David, regnarà per sempre, com un anunci esperançador d’una resurrecció en un moment de dolor sense límits.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: