ESCRIT DEL BLOCDimarts 21 de Desembre 2021

Quan va néixer Jesús?

La Bíblia respon

La Bíblia no dona una data específica de quan va néixer Jesucrist, tal com demostren les següents obres de consulta:

• «Es desconeix la veritable data del naixement de Crist» (New Catholic Encyclopedia).

• «La data exacta del naixement de Crist és desconeguda» (Encyclopedia of Early Christianity).

Tot i que la Bíblia no dona una resposta directa a la pregunta de quan va néixer Jesús, sí que descriu dos successos que van passar al voltant del seu naixement i que fan que molts arribin a la conclusió que Jesús no va néixer el 25 de desembre.

No va ser a l’hivern

1. El cens. Poc temps abans que Jesús nasqués, Cèsar August va ordenar que «es fes un cens de tots els habitants de l’imperi». Tothom s’havia d’inscriure «al seu lloc de naixement» i, en el cas dels pares de Jesús, això implicava fer un viatge d’una setmana o més (Lluc 2:1-3). Aquesta ordre, que segurament tenia l’objectiu de recaptar impostos i fer un reclutament militar, a la gent no li deuria haver fet cap gràcia, fos quina fos l’època de l’any. Però és poc probable que August hagués volgut empitjorar la situació obligant els seus súbdits a fer llargs viatges a ple hivern.

2. Les ovelles. Els pastors «vivien al ras i vigilaven els seus ramats durant la nit» (Lluc 2:8). La revista Sàpiens diu: «En l’Evangeli de Lluc podem llegir que quan va produir-se el naixement els pastors dormien a l’aire lliure, un fet impossible si situem la data del natalici en el mes de desembre ja que l’hivern palestí es caracteritzava per les baixes temperatures que arribaven a situar-se sota zero».

A principis de la tardor

Es pot calcular quan va néixer Jesús comptant cap enrere des de la seva mort a la Pasqua, el 14 de nissan de la primavera de l’any 33 de la nostra era (Joan 19:14-16). Jesús tenia uns trenta anys quan va començar el seu ministeri que va durar tres anys i mig, per tant, va néixer a principis de la tardor de l’any 2 abans de la nostra era (Lluc 3:23).

Per què se celebra el Nadal el 25 de desembre?

Per què se celebra el Nadal el 25 de desembre si no hi ha cap prova que Jesucrist nasqués en aquest dia? La Gran Enciclopèdia Catalana diu que els responsables de l’Església van escollir aquesta data amb el «desig de cristianitzar una festa pagana ja existent: la del dia que, després del solstici d’hivern, […] els romans celebraven el natalis (Solis) Invicti, el naixement de l’invicte, és a dir, del Sol». Segons The Encyclopedia Americana molts erudits creuen que es va actuar d’aquesta manera per fer que el cristianisme fos més atraient pels pagans que es convertien.

Pere Codina Gironella

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: