ESCRIT DEL BLOCDivendres 24 de Desembre 2021

En missatge de Nadal, el Papa anomena «més que mai» la fraternitat

El papa Francesc va insistir aquest divendres en el seu tradicional missatge de Nadal en «la necessitat de fraternitat» al món, en aquests temps de pandèmia.

«En aquest moment de la història, marcat per la crisi ecològica i pels greus desequilibris econòmics i socials, agreujats per la pandèmia del coronavirus, necessitem més que mai la fraternitat», va declarar el pontífex argentí.

Va cridar una fraternitat concreta, més enllà de la família, l’ètnia, la religió, la llengua o la cultura. «I això és vàlid també per a les relacions entre els pobles i les nacions», va insistir Jorge Bergoglio.

Aquesta crida a la solidaritat s’aplica «especialment amb les persones més fràgils, els malalts i tots aquells que en aquest moment es troben sense feina o en greus dificultats per les conseqüències econòmiques de la pandèmia, així com amb les dones que en aquests mesos de confinament han patit violència domèstica”.

El somni de fraternitat davant de les desigualtats socioeconòmiques, freqüentment oposat al “dogma neoliberal”, ha constituït un tema clau en els gairebé vuit anys del pontificat de Francesc. I, ha estat present sobretot en els seus discursos des del començament de la pandèmia de Covid-19, en particular amb la publicació, l’octubre passat, d’un al·legat extens en aquest sentit, l’encíclica Fratelli tutti (Tots Germans).

Finalment, el Papa es va referir a les seves reflexions sobre els difícils retrobaments familiars, per a ell una ocasió per magnificar-ne la importància.

«El meu pensament es dirigeix en aquest moment a les famílies: les que no es poden reunir avui, així com les que es veuen obligades a quedar-se a casa», va confiar ja en les últimes frases del seu missatge.

«Que el Nadal sigui per a tothom una oportunitat per redescobrir la família com a bressol de vida i de fe; un lloc d’amor que acull, de diàleg, de perdó, de solidaritat fraterna i d’alegria compartida, font de pau per a tota la humanitat» , va afegir, abans de finalitzar desitjant «a tots, Bon Nadal!».

Ciutat del Vaticà.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: