PARAULA DE DÉUDivendres 24 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 1,67-79

Zacaries, el pare de Joan, ple de l’Esperit Sant va dir profèticament:
–Beneït sigui el Senyor, Déu d’Israel:
ha visitat el seu poble i l’ha redimit;
fa que s’aixequi un salvador poderós
a la casa de David, el seu servent,
com havia anunciat de temps antic
per boca dels seus sants profetes.
Així ens salva,
alliberant-nos dels enemics,
de les mans dels qui ens volen mal,
mogut pel seu amor als nostres pares
i pel record de l’aliança santa
que jurà al nostre pare Abraham,
prometent de concedir-nos
que, sense por,
lliures dels enemics, li donem culte,
amb santedat i justícia, tota la vida.
I a tu, infant, et diran
profeta de l’Altíssim,
perquè aniràs al davant del Senyor
a preparar els seus camins;
faràs saber al poble
que li ve la salvació,
el perdó dels seus pecats.
Per l’amor entranyable del nostre Déu,
ens visitarà un sol que ve del cel,
per il·luminar els qui viuen a la fosca,
a les ombres de la mort,
i guiar els nostres passos
per camins de pau.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Esperit Sant té un protagonisme en els escrits de sant Lluc que no sembla correspondre prou a la nostra vivència i expressió cristiana. L’Esperit inspira, impulsa, esclata en Elisabet, en Zacaries, en Maria, en Simeó, en Joan Baptista, en el propi Jesús, en Pere, en Esteve, en Pau, en alguns pagans fins i tot abans de ser batejats… Ens podem preguntar com actua l’Esperit amb nosaltres, quina conversa hi tenim (discerniment espiritual), com el descobrim en els altres, com ens hi comuniquem.

• El text rebla que Zacaries és el pare del nen. Pel context, ho sabem de sobres, però…, és que es tracta d’un pare més que pare. És pare novell, cert, tot i ser ancià, cert. Però és que el fill és l’acompliment d’una promesa divina, una mostra d’amor fidel. Però això encara no és prou. Havien passat la vergonya de no tenir descendència que fos present en els temps messiànics, aspiració de tot bon jueu. No acaba aquí la cosa: el nen no solament hi assistiria sinó que havia de preparar els camins del Messies.

• El cant beneeix Déu, repassant les seves obres entranyables en favor del seu poble. Resumint a la brava:… «l’ha visitat i l’ha redimit. Fa que s’aixequi un salvador, com ho havia anunciat, ens salva, alliberant-nos, mogut per l’amor que el fa fidel, record de l’aliança que jurà a Abraham, prometent de concedir-nos que li donem culte amb santedat i justícia tota la vida. Perquè ens estima, ens visitarà un sol per il·luminar i guiar els nostres passos per camins de pau».

• El cant és tot un repte per afegir-hi el nostre cant en la vigília de Nadal.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: