ESCRIT DEL BLOCDijous 30 de Desembre 2021

Festa Cap d’any

Diu un teòleg en algun dels seus escrits que un dels principis basics de la vida cristiana consisteix en que «Déu comença sempre de nou». Amb ell res hi ha definitivament perdut. En ell tot és començament i renovació.

Per dir-ho de manera senzilla, Déu no desanima per la nostra mediocritat. La força renovadora del seu perdó i de la seva gràcia és més forta que els nostres errors i el nostre pecat. Amb ell, tot pot començar de nou.

Serà bo començar l’any amb voluntat de renovació. i fer-nos unes pregun-tes.

Què espero jo del nou any? Serà un any de nerviosismes i mal humor o serà un any en què aprendré a viure de manera més humana?

O viuré aquest any preocupat només pel meu petit benestar o m’interes-saré també per fer feliços als altres?

Llc conclou el relat del naixement de Jesús indicant als lectors que «María guardava totes aquestes coses meditant-les en el seu cor».

María és model de fe. Segons St Llc, creure en Jesús no és recordar fets de temps pas-sats, sinó experimentar avui la seva força , capaç de fer més humana nostra vida.

Així veiem que Jesús davant d’ un paralític és commou i diu: «Els teus pecats queden perdonats». La gent reacciona lloant a Déu dient: «Avui hem vist coses admira-bles».

També nosaltres podem experimentar avui el perdó, la pau de Déu i l’alegria interior si ens deixem tocar per Jesús.

De poc serveixen els bons desitjos. El que és decisiu és estar més atents el que ens diu Jesús.

María és model de fe –guardava «guardava totes aquestes coses meditant-les en el seu cor».

La fe veritable ens fa més humans

Avui festa de Santa Maria, Mare de l’Esgl, li demanem a Maria que ens hi ajudi en aquest any que comencem a fer com ella- guardar aquestes coses en el nostre cor i meditar-los

Que millor per tots nosaltres començar aquests any-2020- amb aquest propòsit de posar com Maria, Mare de la Esgl,la mirada en Jesús

Avui, doncs,primer d’any crec que seria bo recordar que ser cristià no és només mirar a Jesús sinó sobretot seguir-lo i per axó demanar a Maria que com Ella guardem totes aquestes coses meditant-les en el nostre cor». Perquè només seguirem bé els passos de Jesús

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: