PARAULA DE DÉUDijous 30 de Desembre 2021

Paraula de Déu

Lluc 2,36-40

Hi havia una profetessa, Anna, filla de Fanuel, de la tribu d’Aser. Era d’edat molt avançada: havia viscut set anys amb el seu marit, però havia quedat viuda, i ara ja tenia vuitanta-quatre anys. Mai no es movia del temple i donava culte a Déu nit i dia amb dejunis i pregàries. Ella, doncs, es va presentar en aquell mateix moment i donava gràcies a Déu i parlava de l’infant a tots els qui esperaven que Jerusalem seria alliberada.
Quan hagueren complert tot el que manava la Llei del Senyor, se’n tornaren a Galilea, al seu poble de Natzaret. L’infant creixia i s’enfortia, ple d’enteniment; i Déu li havia donat el seu favor.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Anna, seguint la tradició del seu poble, havia cuidat, servit i estimat el seu marit fins a la seva mort prematura. En ser viuda, en aquell temps i, sense fills, perd tot valor per la societat. Però ella sent la crida i l’estima del Senyor, se sap valuosa als seus ulls i decideix donar-se tota a Ell. Trasllada la seva vida al temple, on Ell habita, per fer de la seva vida lloança amb la pregària i dejuna per a mantenir els sentits desperts, ben atents a la seva paraula, a la seva trobada. Com Maria es disposa per ser la voluntat del Pare.

• La seva vida, ben llarga, és l’advent expectant per l’arribada del Messies esperat; tota ella en cos i ànima es va deixant modelar en la recepció i la donació i amb el cor obert es manté en vetlla en l’espera del dia en què ell vindrà al seu encontre.

• Com Maria, per a ella també hi ha un dia d’infantament d’aquell nen en qui s’havia posat tota esperança d’alliberació del poble.

• Que la nostra vida esdevingui advent i ens disposi al reconeixement i adoració de Jesús que habita en el temple sagrat que és cada persona.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: