PARAULA DE DÉUDissabte 1 de Gener 2022

Paraula de Déu

Lluc 2,16-21

Els pastors anaren de pressa a Betlem i trobaren Maria i Josep, amb el nen posat a la menjadora. En veure-ho, van contar el que els havien anunciat d’aquell infant. Tothom qui ho sentia quedava meravellat del que deien els pastors. Maria guardava tot això en el seu cor i ho meditava. Després els pastors se’n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit: tot ho van trobar tal com els ho havien anunciat.
Quan van complir-se els vuit dies i hagueren de circumcidar l’infant, li van posar el nom de Jesús; era el nom que havia indicat l’àngel abans que el concebés la seva mare.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La “visitació” dels pastors. La “interiorització” de Maria

• Els pastors van a Betlem. El cor els hi porta, l’Àngel no els ho havia imposat i el text sembla que digui que s’ho parlen i ho decideixen entre ells (15b). Com Maria de la Visitació, també ara el pastors hi van de pres-sa.

• Segons Lc són els únics adoradors del Misteri Inefable, amb una fe senzilla i popular, exemple per a qual-sevol que vol adorar l’Infant Déu.

• Hom imagina que la seva adoració és alhora desig d’ajudar i servir en el que calgui. El lector de l’evangeli busca adorar així Jesús en els pessebres actuals on jeu avui.

• Lc ha volgut provocar la pietat i la meravella, i anima a quedar-se adorant amb els pastors. Però el text de fet no parla d’adoracions (com farà Mateu amb els Mags).

• Després de “veure-ho” (11) els fa de seguida “predicadors”, els primers predicadors, que expliquen i provoquen l’alegria a tot el poble tal com havia pronosticat l’Àngel i així prediquen la Bona Notícia.

• Segurament que la Maria que Lc dibuixa estaria del tot perplexa perquè el Fill anunciat per l’Àngel amb títols tan alts (1,32-33) naixés així, en una menjadora, enmig dels contratemps provocats pel poder de l’Emperador.

• Però Maria ho guarda tot en el cor. Encaixa la perplexitat, medita… deixa que el Misteri reposi. I va des-cobrint els plans de Déu, va lligant les peces. És figura de l’església, del creient, del que contempla l’evangeli de la infantesa que desborda totes les previsions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: