PARAULA DE DÉUDimarts 4 de Gener 2022

Paraula de Déu

Joan 1,35-42

L’endemà, Joan tornava a ser en el mateix lloc amb dos dels seus deixebles i, fixant la mirada en Jesús que passava, va exclamar:
–Mireu l’anyell de Déu!
Quan aquells dos deixebles el sentiren parlar així, van seguir Jesús. Jesús es girà i, en veure que el seguien, els preguntà:
–Què busqueu?
Ells li digueren:
–Rabí —que vol dir «mestre»—, on t’estàs?
Els respon:
–Veniu i ho veureu.
Ells hi anaren, veieren on s’estava i es quedaren amb ell aquell dia. Eren cap a les quatre de la tarda.
Un dels dos que havien sentit el que deia Joan i havien seguit Jesús era Andreu, el germà de Simó Pere. Andreu anà primer a trobar el seu germà Simó i li digué:
–Hem trobat el Messies —que vol dir «ungit».
I el va portar on era Jesús. Jesús, fixant en ell la mirada, li digué:
–Tu ets Simó, fill de Joan. Tu et diràs Cefes —que vol dir «pedra».

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Què difícil resulta indicar als deixebles qui és i on és Jesús! Això suposarà que t’abandonin a tu i el segueixin a Ell!

• Joan Baptista dirà “convé que jo disminueixi i que Ell creixi”. Perfectament madura la lucidesa de Joan.

• Què difícil resulta per als educadors i pares d’avui, el fet de deixar que els seus deixebles o fills creixin, s’emancipin, pensin per ells mateixos, facin la seva vida.

• Mestre. On viviu? “veniu i ho veureu”. Ells hi anaren i ho veieren. El seguiment de Jesús no són teories, explicacions i màsters en forma de seminaris. Són petites grans decisions i experiències viscudes que arriben a canviar la vida progressivament o sobtadament.

• I, després d’això, una certesa viscuda aquella tarda: “hem trobat el Messies”. Això pot seguir passant avui en dia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: