ESCRIT DEL BLOCDimecres 5 de Gener 2022

Les Cavalcades de Reis

Les Cavalcades de Reis són desfilades de carrosses que tenen lloc a la tarda o vespre del 5 de gener per celebrar l’arribada dels Reis d’Orient a cada població, un moment de gran il·lusió per la canalla.

Els Reis fan la seva arribada de formes diferents a cada municipi: Si és a la costa poden arribar-hi pel mar en vaixell (Barcelona, Tarragona, Roses, l’Escala…), si té aeroport poden arribar-hi en helicòpter (el Prat de Llobregat o Reus), en altres indrets hi arriben per carretera, amb cotxe, tractor, a peu o en tren (a Lleida hi han arribat en TGV algun any).

Després de la seva arribada es fa la cavalcada pels principals carrers de la població, on cada Rei va amb la seva carrossa i el seu seguici de patges, saludant a les criatures i repartint caramels. En algunes poblacions hi ha el costum de repartir alguns regals durant la mateixa cavalcada.

També hi ha municipis on, a banda de les carrosses dels tres Reis, tenen altres carrosses. Per exemple: una carrossa amb l’estrella de Nadal encapçalant la cavalcada, la carrossa d’algun patge destacat propi de la zona, o la carrossa dels carboners que porten el carbó pels menuts que no hagin fet bondat durant l’any.

En alguns indrets els Reis van a dalt de la pròpia carrossa, però en d’altres hi van cavalcant a cavall o fins hi tot en camell seguits de les seves carrosses.

Molts infants aprofiten les cavalcades per donar les seves cartes als patges o als mateixos Reis. I els més menuts també donen el seu xumet en aquest moment.

Les cavalcades poden acabar en diversos indrets, en alguns llocs acaben a l’església o en alguna representació del naixement fent l’adoració al nen Jesús. En d’altres acaben a l’Ajuntament o en alguna plaça important on fan unes paraules adreçades a la mainada.

Una vegada acabades les cavalcades, durant la nit de Reis, passen per les cases a deixar els regals.

Cançó dels Tres Reis

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: