PARAULA DE DÉUDiumenge 9 de Gener 2022

Paraula de Déu

Lluc 3,15-16.21-22

El poble vivia en l’expectació, i tots es preguntaven si Joan no fóra potser el Messies. Joan respongué dient a tothom:
—Jo us batejo amb aigua, però ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies: ell us batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc.
Tot el poble es feia batejar, i Jesús també fou batejat. Mentre pregava, el cel s’obrí, i l’Esperit Sant baixà cap a ell en forma corporal, com un colom, i una veu digué des del cel:
—Tu ets el meu Fill, el meu estimat; en tu m’he complagut.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Joan és conscient dels seus límits: assenyala el camí i sap que el seu baptisme és “només” un baptisme d’aigua. És precisament aquesta humilitat el que el fa gran. Hi ha una part que és do, que ja no li correspon a ell, sinó a Jesús: Aquell que eleva la humanitat a un horitzó nou i insospitat. Joan només prepara el camí, i per això es converteix per a l’església i per als cristians en un referent tan important. També nosaltres estem cridats a preparar el camí (celebrant els sagraments, preparant les catequesis, acompanyant els més pobres i petits, sent testimonis en la vida de cada dia de la fe que professem…).

• Però Jesús s’avé a deixar-se batejar amb aigua: «Tot el poble es feia batejar, i Jesús també fou batejat». Avui és un gran dia. L’elevació de l’humà i l’abaixament del diví, es troben en Jesús, i d’aquí la revelació: «es va obrir el cel». En moments en que els cels semblen tancats, l’humà es desfigura i el diví s’allunya, es fa més necessari que mai recordar aquest immens do que ens ha estat revelat en Jesús. I demanar, demanar constantment ser batejats cada dia amb l’Esperit Sant i foc.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: