PARAULA DE DÉUDimarts 12 de Gener 2022

Paraula de Déu

Marc 1,21b-28

El dissabte, Jesús entrà a la sinagoga i ensenyava. La gent estava admirada de la seva doctrina, perquè els ensenyava amb autoritat i no com ho feien els mestres de la Llei.
En aquella sinagoga hi havia un home posseït d’un esperit maligne, que es posà a cridar:
–Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? ¿Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: el Sant de Déu!
Però Jesús el va increpar dient:
–Calla i surt d’aquest home.
Llavors l’esperit maligne el sacsejà violentament, llançà un gran xiscle i en va sortir. Tots quedaren molt sorpresos i es preguntaven entre ells:
–Què és tot això? Una doctrina nova ensenyada amb autoritat! Fins i tot dóna ordres als esperits malignes i l’obeeixen!
I la seva anomenada s’estengué de seguida per tota la regió de Galilea.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• El fragment de l’Evangeli de Marc, que ara comentem, ens convida tot ell a mirar Jesús, a fixar-nos bé en què fa i com ho fa i, a través de les seves accions i paraules, arribar al seu cor i poder palpitar amb el que li fa vibrar, amb el que realment dona importància, amb el que considera vital.

• La seva acció i la seva paraula té lloc a la “sinagoga”. Marc té interès en subratllar que aquesta sinagoga és “la seva”, és a dir, la d’ells, la dels jueus. No és, doncs, la de Jesús i els seus seguidors. La sinagoga jueva s’ha quedat ancorada en unes velles tradicions religioses que acaben essent rutinàries i paralitzants. Jesús va més enllà; vol conduir la gent més enllà.

• La seva acció i la seva paraula resulten ser alliberadores. Allibera aquell home posseït per un mal esperit que el té esclavitzat. Un mal esperit de “resistència i confrontació” que parla per la boca d’aquell home tot dient una cosa que podríem traduir i actualitzar així: “no volem saber rés de tu, ni tampoc del teu estrany i nou ensenyament que vol acabar amb la nostra tradició religiosa”. Un esperit, doncs, de tancament a la novetat. Un esperit que agita, inquieta per dins, fa cridar paraules de protesta, d’irritació. Un esperit que porta a tancar-se davant l’acció alliberadora, que vol dur a terme el Déu que se’ns apropa en Jesús.

• Però d’altres persones són capaces de veure en l’acció i paraules de Jesús una autoritat insospitada. Aquest home no és com els escribes que saben molt però no fan res. No; aquest home actua; fa el que diu i diu el que fa. A més a més, la seva “doctrina” porta una altra novetat: Déu no és lluny; és a prop, en mig nostre; actua alliberant i això és bo per a tots nosaltres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: