PARAULA DE DÉUDijous 13 de Gener 2022

Paraula de Déu

Marc 1,40-45

Un leprós el vingué a trobar i, agenollat, li suplicava:
– Si vols, em pots purificar.
Jesús, compadit, va estendre la mà, el tocà i li digué:
– Ho vull, queda pur.
A l’instant li desaparegué la lepra i quedà pur. Tot seguit Jesús el va fer marxar, després d’advertir-lo severament. Li digué:
– Vigila de no dir res a ningú. Vés a fer-te examinar pel sacerdot i ofereix per la teva purificació el que va ordenar Moisès: això els servirà de prova.
Però ell, així que se n’anà, començà de pregonar la nova i escampar-la pertot arreu, de manera que Jesús ja no podia entrar obertament en cap població, sinó que es quedava a fora, en llocs despoblats. Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús era molt sensible al patiment dels qui trobava en el seu camí, marginats per la societat, oblidats per la religió o rebutjats pels sectors que es consideraven superiors moralment o religiosament.

• Marc recull en el seu relat la curació d’un leprós per destacar aquesta predilecció de Jesús pels exclosos. Jesús està travessant una regió solitària. De sobte se li acosta un leprós. Viu en solitud. Porta a la pell la marca de la seva exclusió. Les lleis el condemnen a viure apartat de tothom. És un ésser impur.

• De genolls, el leprós fa a Jesús una súplica humil. No parla de malaltia. Només es vol veure net de tot estigma: “Si vols, em pots netejar”. Jesús es commou en veure als seus peus aquell ésser humà desfigurat per la malaltia i abandonat per tothom. Aquell home representa la solitud i la desesperació de tants estigmatitzats. Jesús “estén la mà” buscant el contacte amb la pell, “el toca” i li diu: “Vull, queda net”. És una cosa que li surt de dins. Sap que Déu no discrimina ningú. No rebutja ni excomunica. No és només dels bons. Acull i beneeix a tothom.

• Sempre que discriminem des de la nostra suposada superioritat moral a diferents grups humans i els excloem, negant-los la nostra acollida, ens estem allunyant greument de Jesús.

• Per això, els dirigents religiosos més respectables del seu temps no ho van poder suportar. La seva reacció va ser agressiva: “Aquí teniu un tafaner i borratxo, amic de pecadors”. Jesús no es va defensar. En el més íntim del seu ésser sentia un gran respecte i una amistat commovedora envers els rebutjats per la societat o la religió.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: