ESCRIT DEL BLOCDivendres 14 de Gener 2022

7 Els Reis Mags estan enterrats a Alemanya?

‘L’adoració dels Reis’, d’Andrea Schiavone Wikimedia Commons

La fi dels Reis Mags va ocupar, també, moltes pàgines. Els personatges van convertir-se en massa populars perquè ningú no s’ocupés de la seva història posterior. S’explica que, després de la resurrecció, l’apòstol Tomàs va trobar-los a Saba. Allí va batejar-los i van ser consagrats bisbes. L’any 70 van ser martiritzats i enterrats en un mateix sarcòfag. I haguessin romàs en l’oblit si no fos per la recerca de santa Helena, emperadriu romana mare del gran emperador Constantí —l’encarregat d’oficialitzar el cristianisme (per influència materna, que s’hi va convertir primer). Va ser ella qui va iniciar la recerca de la Vera Creu, enderrocant un temple en honor a Venus erigit al Calvari, i qui va trobar les restes dels «Tres Homes Savis», en algun lloc poc precisat de «l’orient», i les va traslladar a Constantinoble. Temps després (entre els segles IV i VII, l’època del gran tràfic de relíquies) un bisbe milanès se les va endur a Milà.

L’any 1164, però, l’emperador germànic Frederic I Barba-roja assetjà la ciutat llombarda, la conquerí i s’emportà les relíquies dels Reis Mags a Colònia. L’afluència massiva de pelegrins a la ciutat alemanya van convertir-la en el tercer centre de pelegrinatge europeu en importància, darrere de Roma i Santiago de Compostel·la. Així, el 1248 va començar la construcció de la impressionant catedral de Colònia, d’estil gòtic, on encara avui en dia pot visitar-se la tomba dels misteriosos mags i veure les corones que, teòricament, lluïren mentre van viure.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: