PARAULA DE DÉUDivendres 14 de Gener 2022

Paraula de Déu

Marc 2, 1-12

Jesús entrà novament a Cafarnaüm. Va córrer la veu que era a casa, i s’hi aplegà tanta gent que no cabien ni davant la porta. Ell els anunciava la paraula. Llavors vingueren uns homes a dur-li un paralític. El portaven entre quatre. Veient que amb tanta gent no podien dur-lo fins a Jesús, van fer un forat al sostre sobre l’indret on ell era i van baixar la llitera on jeia el paralític. Jesús, en veure la fe d’aquella gent, diu al paralític:
– Fill, et són perdonats els pecats.
Hi havia allà asseguts uns mestres de la Llei que pensaven: Com és que aquest parla així? Això és una blasfèmia! Qui pot perdonar els pecats sinó Déu?
A l’instant, Jesús s’adonà que pensaven així i els digué:
– Per què penseu això dins vostre? Què és més fàcil, dir al paralític: «Et són perdonats els pecats», o bé dir-li: «Aixeca’t, pren la llitera i camina»? Doncs ara sabreu que el Fill de l’home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra.
Llavors diu al paralític:
– T’ho mano, aixeca’t, pren la llitera i vés-te’n a casa.
Ell s’aixecà, prengué immediatament la llitera i va sortir a la vista de tothom. Tots quedaren sorpresos i donaven glòria a Déu. Deien:
– No havíem vist mai res de semblant.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• QUE EL TEU PECAT NO ET PARALITZI…!

• Des de Jesús, el pecat ja no paralitza. Veritablement ha arribat el Crist que allibera fins el més profund.

• Jesús proclama davant el paralític que Déu és més gran que el seu pecat, que el pecat ja no li pesa i que pot aixecar-se de la llitera… i carregar-la. Això sí que és «evangeli» (bona nova)!

• Però els lletrats han estudiat i ensenyat que només Déu pot perdonar el pecat. I van intuint que aquest estil acabarà amb el Temple sagrat de Déu i els seus sacrificis pel pecat. En el seu cor declaren Jesús blasfem; ells que són l’autoritat neguen tota autoritat a Jesús.

• Jesús no només reconcilia el cor del pecador, sinó que veu el cor dels escribes: en el relat van apareixent dues maneres de situar-se davant Déu que esdevenen irreconciliables.

• El text és una confessió de fe de la comunitat que veu en el Crist la nova i definitiva reconciliació que Déu ens ha regalat. Nosaltres, amb Marc, ens entusiasmem amb aquest home, i lloem Déu com fan els personatges del relat: «Mai de la vida no havíem vist una cosa com aquesta».

• S’està predicant una «bona nova» impensable: ja no hi ha motiu perquè siguem esclaus del passat. Des de Jesús, podem carregar la llitera i caminar, ens podem acollir del tot a la misericòrdia divina.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: