ESCRIT DEL BLOCDissabte 15 de Gener 2022

8 Hi va haver un quart rei mag?

‘L’adoració dels Reis Mags’, d’Ambrosius Benson Wikimedia Commons

Conta una llegenda que els reis que havien d’emprendre el viatge per visitar el Redemptor, guiats pel mapa celestial, eren quatre: Melcior, Gaspar, Baltasar i Artaban. S’havien de trobar al zigurat de Borsippa, però aquest darrer va tenir un contratemps: es va trobar un vell moribund, atacat per bandits, i va aturar-se per curar-lo; abans de reprendre la marxa, li va regalar un diamant que duia com a ofrena, perquè el vell pogués tenir un petit capital.

Massa tard

Quan va arribar al lloc de la cita, els altres reis ja havien marxat. En arribar a Betlem no va trobar ni els seus companys, ni Jesús, sinó soldats d’Herodes matant nens pertot arreu. Intentà aturar la matança i regalà un robí a un soldat en canvi de la vida d’un infant, però un capità el sorprengué i l’empresonà. Durant trenta anys estigué en un calabós de Jerusalem, escoltant ecos dels prodigis d’un Messies. Just quan fou alliberat, s’assabentà de la crucifixió de Crist i s’encaminà al Gòlgota, però abans encara alliberà una nena esclava amb una pedra de jaspi, la darrera ofrena que encara conservava. En aquest moment, Jesús morí, la terra tremolà, els morts ressuscitaren, els murs caigueren… i una pedra colpejà Artaban. En la semiinconsciència, se li presentà un figura que li digué: «Estava ferit i tenia gana, i em vas curar; estava a punt de morir i em vas salvar; era presoner i m’has alliberat. El que vas fer per als meus germans, ho vas fer per a mi». I Artaban s’elevà amb l’home al Cel que, de jove, l’havia guiat. Vet aquí una de les tantes històries que van circular sobre els Reis Mags. No totes van tenir la mateixa fortuna, però l’intrigant text evangèlic va obrir les portes a tota mena d’interpretacions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: