PARAULA DE DÉUDimecres 19 de Gener 2022

Paraula de Déu

Marc 3, 1-6

Jesús va entrar a la sinagoga. Hi havia allí un home que tenia la mà paralitzada. Ells l’espiaven per veure si el curaria en dissabte i així poder-lo acusar. Jesús diu a l’home que tenia la mà paralitzada:
– Aixeca’t i posa’t aquí al mig.
Llavors els pregunta:
– Què és permès en dissabte: fer el bé o fer el mal, salvar una vida o deixar-la perdre?
Però ells callaven. Jesús se’ls anà mirant, indignat i entristit per l’enduriment del seu cor, i digué a aquell home:
– Estén la mà.
Ell la va estendre, i la mà recobrà el moviment.
Els fariseus sortiren i llavors mateix, juntament amb els partidaris d’Herodes, començaren a fer plans contra Jesús per fer-lo morir.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús entra en una sinagoga i es troba amb un home amb la mà paralitzada. Era dissabte i la gent estava intrigada i expectant. Què farà Jesús? De moment, Jesús li diu: “posa’t al mig”. Posar l’home amb la mà paralitzada al mig té tot un sentit. El sofrent és col·locat al centre, al cor, de la comunitat cristiana –quan, de fet, nosaltres el voldríem veure als marges o a la perifèria de la comunitat. Ja ens n’ocuparem més tard; però, ara, que no destorbi. Per a Jesús, però, la pregunta és: què és més important, fer el bé a qui sofreix –o observar rigorosament la llei del dissabte, que prohibeix tota activitat durant aquest dia consagrat per Déu mateix. Aquest dilema, però, oblida que és potser precisament en dissabte quan cal fer el miracle, perquè es precisament el dissabte quan Déu reposà de la seva obra creadora i “veié que tot era bo de debò”. No hi pot haver sofriment ni dolor en un dia com aquest! La lletra de la Llei pot ser important, però més important és encara el sentit de la Llei, allò a què la Llei apunta. “La lletra mata; l’Esperit dóna vida”. Això –que sembla tan clar- no sempre és entès pels lletraferits de torn que s’estimen més un compliment de la Llei que no compromet a res i tranquil·litza (o, millor, endormisca) les consciències. El resultat de tot plegat? L’acabament de la història?… Doncs… ironies de la vida!… fariseus i herodians –que no es podien veure!- fent conxorxa per tal d’ eliminar Jesús –aquest home lliure que tant els molestava. L’ombra de la creu s’albira ja des de bon començament de la vida del Mestre de Natzaret. Veiem que Jesús és un home que actua amb gran llibertat. Una llibertat que per a molts resulta provocadora, car acaba fent en dissabte “allò que no és lícit de fer” segons la legalitat religiosa vigent del dissabte. Hom pensa que Jesús es podia haver estalviat problemes i fer allò qualsevol altre dia de la setmana. Però ho fa expressament en dissabte.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: