ESCRIT DEL BLOCDijous 20 de Gener 2022

El calendari litúrgic

El calendari litúrgic, relacionat amb els cicles del sol i la lluna, serveix per situar les diferents festes que celebra la litúrgia cristiana al llarg de l’any i que es distribueixen en diversos períodes.

Calendari cristià

El calendari cristià i el calendari litúrgic (catòlic) és un calendari utilitzat pels catòlics per regir els diferents períodes de la vida espiritual. Consta de diversos períodes o temps litúrgics.

Temps d’Advent: comença quatre diumenges abans del Dia de Nadal i dura quatre setmanes, finalitzant amb les primeres vespres de la solemnitat de la Nativitat del Senyor o negres del nostre Senyor Jesucrist (25 de desembre).

Temps de Nadal: comença amb les primeres vespres de la Nativitat del Senyor (25 de desembre) i finalitza amb les segones vespres de la festa del Baptisme del Senyor.

Temps de Quaresma: període de preparació per a les solemnitats pasquals. Va des de dimecres de cendra fins al moment en què s’inicia la missa del sopar del Senyor, el Dijous Sant.

Tridu Pasqual: comença amb la missa del sopar del Senyor, dura només tres dies i acaba amb les segones vespres de la gran Solemnitat de la Pasqua.

Temps Pasqual: comença amb les segones vespres de la Pasqua i acaba amb les segones vespres de Pentecosta, cinquanta dies després del Diumenge de Pasqua.

Segona part del Temps Ordinari: S’inicia el dilluns següent al diumenge de Pentecosta i acaba amb les primeres vespres del primer diumenge d’Advent del següent any litúrgic.

La festa de Pasqua es fixa primer diumenge amb lluna plena després de l’equinocci de primavera de l’hemisferi nord.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: