PARAULA DE DÉUDijous 20 de Gener 2022

Paraula de Déu

Marc 3, 7-12

Jesús es retirà amb els seus deixebles cap al llac, i el va seguir una gran gentada de Galilea. També va anar a trobar-lo molta gent de Judea, de Jerusalem, d’Idumea, de l’altra banda del Jordà i dels voltants de Tir i de Sidó, que havien sentit a dir tot el que feia. Jesús digué als seus deixebles que li tinguessin a punt una barca perquè la gent no el masegués: n’havia curat tants, que els qui patien malalties se li tiraven al damunt per poder-lo tocar. Els esperits malignes, quan el veien, es prosternaven davant d’ell i cridaven:
– Tu ets el Fill de Déu!
Però Jesús els manava molt severament que no el descobrissin.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Avui, l’evangeli ens presenta a Jesús envoltat d’una gernació de gent. Què esperaven trobar en Jesús tots aquests homes i dones, agermanats per la realitat del sofriment i del dolor? Doncs, senzillament, que Jesús els guarís. Esperaven sentir la seva proximitat, de tal manera que els fos possible de tocar-lo –ells que, primer, s’havien sentit tocats per Ell. Potser no anaven més enllà d’això. Només els esperits impurs semblaven veure-hi més enllà: “Tu ets el Fill de Déu” –s’exclamaven. Al capdavall, però, es tractava d’una declaració de fe que no canviava per res la vida de qui la confessava. A aquesta “professió de fe” dels esperits immunds se li podrien aplicar les paraules dels profetes d’Israel: “aquest poble em confessa amb els llavis, però el seu cor és lluny de Mi”. Per això, Jesús els renya i els fa callar. Només al peu de la creu, un centurió, un pagà, tot veient com havia viscut i com moria aquell home, confessà: “veritablement, aquest Home és el Fill de Déu”. Aleshores, sí, aleshores no hi podia haver cap mena de malentès ni d’interpretació “triomfalista” d’aquesta confessió. Nosaltres, ara, tot escoltant-la, la fem nostra, mentre adorem aquest Jesús, entregat fins a la fi a la causa de Déu i a la causa del Regne. I ressuscitat al tercer dia per a fer camí amb nosaltres.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: