PARAULA DE DÉUDissabte 22 de Gener 2022

Paraula de Déu

Marc 3, 20-21

Jesús va entrar a casa amb els deixebles, i tornà a reunir-s’hi tanta gent, que no els quedava temps ni de menjar. Quan els seus familiars sentiren dir el que passava, hi anaren per endur-se’l, perquè deien: – Ha perdut el seny!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’evangeli d’avui és una mica estrany. Jesús i els deixebles tenen tanta feina que no els quedava temps per menjar. Més encara, quan els familiars ho sentiren, volien endur-se’l, doncs deien que havia perdut el seny.

• No estem massa acostumats a aquest fet de que Jesús sigui tingut per un desassenyat, por un boig. I que els seus familiars vulguin endur-se’l. Quins eren aquests familiars? Parents? La seva mare, Maria? No ho sabem.

• Però el que és cert és que moltes vegades hem fet de l’evangeli i del cristianisme una lectura tan light, tan assenyada i tan normal, que ens estranya que Jesús sigui tingut per boig pels seus parents.

• Diuen alguns autors que les formigues arrenquen el punt germinal del blat per poder-ho amuntegar durant l’hivern sense que germini.

• Potser nosaltres hem fet el mateix amb el cristianisme: li hem tret tot allò que podria fer nosa al nostre sentit comú i ens hem quedat amb allò que no ens compromet massa: rebre sagraments, celebrar Nadal i Setmana Santa, anar a funerals, votar a partits que defensin els nostres interessos econòmics, etc.

• Però ser cristià és molt més, és seguir Jesús, portar la creu de cada dia, ser solidari amb els germans que no tenen sostre, ni papers, ni feina, ni salut, És sentir-nos part actius d’una església que vol obrir les portes a tothom, ser com un hospital de campanya, anar als marges, defensar el medi ambient, estar en contra del abusos a dones i nens, tenir cura dels malalts, proclamar que tots som germans, “Fratelli tutti.”

• Però tot això ens semblarà moralisme o potser comunisme, si no aprofundim l’evangeli, si no contemplem la vida de Jesús a la pregària, si no formem part d’una comunitat cristiana viva, si no llegim una mica sobre Bíblia, cristianisme, documents d’església, etc.

• Que siguem assenyats, però amb el seny evangèlic, amb la saviesa de l’Esperit, amb la prudència de tantes persones que han viscut plenament l’evangeli i una vida humana plena, com Luther King, Desmond Tutu, Mandela, Romero, Angelelli, Joan XXIII, Teresa de Jesús, Hildegarda de Bingen, Tomàs Moro, Claret, Manyanet, Vedruna, Josep Oriol, Espinal, Teresa de Calcuta, Roger Schutz, etc.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: