PARAULA DE DÉUDiumenge 23 de Gener 2022

Paraula de Déu

Lluc 1,1-4; 4,14-21

Són molts els qui han emprès la tasca d’escriure un relat dels fets que s’han acomplert entre nosaltres, valent-se del que ens han transmès els qui des del principi en foren testimonis oculars i després esdevingueren servidors de la Paraula. També jo, havent-me informat minuciosament de tot des dels orígens, he decidit d’escriure-t’ho, il·lustre Teòfil, en una narració ordenada, perquè constatis la solidesa dels ensenyaments que has rebut.

Jesús, ple del poder de l’Esperit, se’n tornà a Galilea. La seva anomenada es va estendre per tota la regió. Ensenyava a les seves sinagogues, i tothom el lloava. I se n’anà a Natzaret, on s’havia criat. El dissabte, com tenia per costum, va entrar a la sinagoga i s’aixecà a llegir. Li donaren el volum del profeta Isaïes, el desplegà i va trobar el passatge on hi ha escrit:
L’Esperit del Senyor reposa sobre meu, perquè ell m’ha ungit. M’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits, a proclamar l’any de gràcia del Senyor.
Després plegà el volum, el retornà al responsable del culte de la sinagoga i es va asseure. Tots els qui eren a la sinagoga tenien els ulls posats en ell. Aleshores començà dient-los:
—Avui es compleix aquesta escriptura que acabeu d’escoltar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• En aquest fragment de Lluc Jesús es fa portaveu de la Bona Nova. «L’Esperit del Senyor reposa sobre meu, perquè ell m’ha ungit … M’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts, … «

• La seva missió és aquesta; la proclama i porta a terme. I en nosaltres, com influeix Déu en les nostres vides? Quin concepte tenim d’ell?

• Cada persona que creu té la seva pròpia interpretació de Déu, i cadascú fa el seu esquema de la creació, i es postula les seves pròpies preguntes existencials.

• Penso que directament Déu s’ha separat de la seva creació perquè lliurement (i dins d’un ordre còsmic) ella evolucioni per sí mateixa. Llavors, estem deixats de la mà de Déu?

• Potser directament Déu no actuï, però sí que ens ha deixat els recursos suficients i, si crec, s’ha reservat un espai d’acció. És una acció en la que necessita de nosaltres, és la màxima expressió d’aquesta llibertat concedida. En aquelles paraules de Jesús en les que ens promet estar amb nosaltres fins a la fi dels temps hi ha la seva manera d’actuar. És en aquest «Esperit» on es troba el misteri. En la nostra connexió amb ell. És a través nostre i de les nostres obres.

• A les nostres mans està avançar i aconseguir unes fites majors d’ «humanitat». Ell va venir a anunciar la bona nova als pobres, la llibertat als captius, … I jo, què puc fer, què puc anunciar per millorar el «regne»?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: