PARAULA DE DÉUDiumenge 30 de Gener 2022

Paraula de Déu

Lluc 4,21-30

Jesús, a la sinagoga de Natzaret, començà dient-los:
–Avui es compleix aquesta escriptura que acabeu d’escoltar.
Tothom l’aprovava i es meravellava de les paraules plenes de gràcia que sortien de la seva boca. I deien:
–¿No és el fill de Josep, aquest?
Ell els digué:
–Ben segur que m’aplicareu aquella dita: «Metge, cura’t a tu mateix!» Tot el que hem sentit a dir que feies a Cafarnaüm, fes-ho també aquí al teu poble.
I afegí:
–Us asseguro que cap profeta no és ben rebut al seu poble. Més encara, us asseguro que en temps d’Elies, quan el cel es va tancar durant tres anys i sis mesos i una gran fam s’estengué per tot el país, hi havia moltes viudes a Israel, però Elies no va ser enviat a cap d’elles, sinó a una dona viuda de Sarepta de Sidó. I en temps del profeta Eliseu, també hi havia molts leprosos a Israel, però cap d’ells no fou purificat, sinó Naaman, de Síria.
En sentir això, tots els qui eren a la sinagoga es van omplir d’indignació; es van aixecar, el van empènyer fora del poble i el dugueren fins a un espadat de la muntanya sobre la qual era edificat el poble, amb la intenció d’estimbar-lo. Però Jesús va passar entremig d’ells i se’n va anar.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Jesús torna al poble on s’havia criat, ja després del seu bateig. Som al principi de la seva vida pública i el Senyor experimenta allò que sentirem més endavant: “ningú és profeta a la seva terra”. Contemplant aquest text, sentim la invitació a situar-nos dins la sinagoga, en el moment que Jesús s’aixeca a llegir, i l’expectació que hi ha al seu voltant.

• Tothom mira aquell fill de Josep, sobre el que ja deurien circular tota mena de comentaris pel seu comportament “especial”, i l’observem com desplega el rotlle del profeta Isaïes, i comença a llegir. La Paraula sempre parla, i més en boca de Jesús. Aquell fill de fuster té una manera de llegir la Paraula que sembla com si fos seva, com si fos la persona que millor l’entengués.

• I, avui, nosaltres escolten les paraules del profeta i reconeixem que, també avui. Es compleixen les paraules del profeta: Déu m’invita a ser qui “porti la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat”. Tant de bo que acceptem aquesta invitació de Déu, que no respon als mèrits acumulats de cap currículum, sinó a un do que Déu vessa al nostra cor.

• “Senyor, que acceptem el missatge de llibertat que la teva paraula ens porta”

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: