ESCRIT DEL BLOCDimarts 1 de Febrer 2022

1 Fent un exercici de repàs…

Per Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Diuen els experts que el repàs és fonamental per consolidar i donar estabilitat als coneixements, i que sense repassar-lo, un concepte pot entrar a la nostra ment i fugir-ne en un obrir i tancar d’ulls gairebé sense deixar-ne empremta…

Traiem a tomb aquesta qüestió perquè a la reunió de la Comissió de seguiment del Pacte contra la segregació escolar, que va tenir lloc el passat 28 d’octubre al Parlament de Catalunya, els assistents vàrem tenir ocasió de sentir una singular afirmació provinent de la taula d’autoritats, que deia literalment: “La millor escola que poden triar les famílies és la que està més a prop de casa”. És evident que, per ‘propera’, es feia referència a la proximitat geogràfica i no a cap altra de més subjectiva.

Sentint allò ens van venir ganes de fer un exercici de repàs, perquè aquella afirmació ens resultava, si més no, sorprenent. I per a fer-ho, ens vàrem capbussar en la doctrina que els tribunals han anat consolidant en relació més o menys directa amb l’expressió escoltada.

Fent la repassada, tornàvem a llegir que el criteri de zonificació de l’alumnat que cal tenir en compte com a prioritari per obtenir una plaça implica una sensible limitació o obstacle al lliure exercici del dret d’elecció de centre que comporta la llibertat d’ensenyament. Lliure exercici que es coarta en obligar a triar no el centre realment volgut, sinó el més proper al domicili de l’alumnat. I, d’altra banda, se sanciona el centre triat i tots els pares dels alumnes, fins i tot dels que pertanyen a la zona, posant les escoles en l’alternativa d’escolaritzar exclusivament els alumnes de la seva zona, impedint pares i mares d’optar pel centre de la seva elecció que coincideixi amb el seu ideari educatiu, condicionant-los la tria no a criteris subjectius de coincidència de sistema i de projecte educatiu, sinó a elements objectius, com ara la geografia.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: