PARAULA DE DÉUDiumenge 6 de Febrer 2022

Paraula de Déu

Lluc 5,1-11

En una ocasió, Jesús es trobava vora el llac de Genesaret, i la gent s’apinyava al seu voltant per escoltar la paraula de Déu. Llavors veié dues barques amarrades vora l’aigua; els pescadors n’havien baixat i rentaven les xarxes. Pujà en una de les barques, que era de Simó, li demanà que l’apartés una mica de terra, s’assegué i instruïa la gent de la barca estant.
Quan acabà de parlar, digué a Simó:
–Tira llac endins i caleu les xarxes per pescar.
Simó li respongué:
–Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem agafat res; però, ja que tu ho dius, calaré les xarxes.
Ho feren així, i van arreplegar tant i tant de peix que les xarxes se’ls esquinçaven. Llavors van fer senyal als companys de l’altra barca que vinguessin a ajudar-los. Ells hi anaren, i ompliren tant les dues barques que quasi s’enfonsaven.
Simó Pere, en veure-ho, es llançà als genolls de Jesús dient:
–Aparta’t de mi, Senyor, que sóc un pecador!
Veient una pesca com aquella, ell i tots els qui anaven amb ell no se’n sabien avenir, i igualment passà amb Jaume i Joan, fills de Zebedeu, que eren socis de Simó. Jesús digué a Simó:
–No tinguis por. D’ara endavant seràs pescador d’homes.
Ells tornaren les barques a terra, ho deixaren tot i el van seguir.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La gran multitud que vol escoltar Jesús, en els inicis de la seva vida apostòlica, el mou a prendre una certa distància perquè tothom el pugui veure i escoltar. Puja a la barca, i els mostra en paraules el camí del Regne de Déu. Es converteix en l’altaveu del Pare parlant des de la barca. La gent està entusiasmada. Jesús no repeteix el que sempre han escoltat, parla de forma clara i nova, és bona notícia, acompanyada de fets de vida. Ens parla a tots, és novetat per nosaltres, cal escoltar-lo i recordar els fets que aniran renovant la nostra vida.

• En primer lloc és la pesca abundant en una situació de total escassetat de peix. En segon lloc aquesta abundància entra al cor dels pescadors, que emocionats i ajudats per l’Esperit, ho deixen tot i el segueixen. Van amb Ell ara, després i més tard fins al final de la vida, i per sempre. Tots aquests fets mostren que les paraules de Jesús porten a canvis, a generositat, a donar vida i no contemplar-la des de tantes barreres interessades en que no l’escoltem.

• Un dia, avui, per escoltar Jesús des de terra, la nostra terra, de commoure en el nostre cor i intentar amb el seu ajut lligar les coses que ens diu en el nostre interior i fer canvis i projectes. Un dia, avui, que pot ser important per a la nostra vida de fe.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: