PARAULA DE DÉUDimecres 9 de Febrer 2022

Paraula de Déu

Marc 7,14-23

Jesús cridà la gent i els deia:
– Escolteu-me tots i enteneu-ho bé: No hi ha res del que entra a l’home des de fora que el pugui fer impur; només allò que surt de l’home el fa impur.

Quan deixà la gent i entrà a casa, els seus deixebles li van preguntar què volia dir aquell proverbi. Jesús els respongué:
– ¿També vosaltres sou incapaços d’entendre-ho? ¿No compreneu que tot allò que entra a l’home des de fora no el pot fer impur, perquè no li va al cor, sinó al ventre, i acaba fora del cos?
D’aquesta manera declarava purs tots els aliments.
I va afegir:
– Només allò que surt de l’home el fa impur. Perquè de dintre el cor de l’home surten les intencions dolentes que el porten a relacions il·legítimes, robatoris, assassinats, adulteris, avarícies, maldats, trampes, llibertinatge, enveges, injúries, arrogància, insensatesa. Tot això dolent surt de dintre i fa impur l’home.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Crec que podem resumir l’evangeli d’avui en la distinció entre la temptació i el pecat. Nosaltres sovint vivim envoltats de situacions injustes, d’ambient fortament erotitzat, d’accions violentes. Si nosaltres ens hi mantenim al marge, aquest ambient desfavorable no ens afectarà. El pecat vindrà si nosaltres, amb plena consciència, fem nostra la injustícia, la impuresa, la violència i tot el demés, si el nostre cor fa seves aquestes actituds que l’allunyen del Pare del cel. I encara ens ho podem mirar amb una altra òptica: hi ha persones que la contemplació de tant de mal com sovint les envolta, els inclina a allunyar tot el que és contrari a la manera de pensar del Senyor i, en conseqüència, a treballar per la justícia, per una sexualitat digna de la persona humana, per sembrar pau i mansuetud al seu voltant. Aquestes persones sanegen l’ambient on es mouen. És a dir, que no solament el mal exterior no és capaç d’impurificar el nostre cor, sinó que si tenim un cor pur, ple de l’amor de Déu, serem capaços de transformar en bé el mal que ens envolta.

• Molt sovint ens lamentem de com funciona el mon, del llibertinatge dels costums, de les diferències abismals entre rics i pobres i moltes altres realitats que clamen al cel. Jo em pregunto: hem pensat alguna vegada què podríem fer, de part nostra, per posar una mica de llum a les foscors del nostre mon?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: