ESCRIT DEL BLOCDijous 10 de Febrer 2022

2 Com saber que és amor i que no és amor?

Els efectes en l’altre del teu amor

 Quan l’empremta que deixa en nosaltres és de sofriment de tristesa, de destrucció estaríem parlant d’una altra cosa que no és amor i hauríem de donar-li el nom adequat, podria ser por, dependència, obsessió, por a la soledat, control, dominació, xantatge, submissió, etc.

No és sentir o voler estimar, és poder estimar

L’amor de l’altre cap a tu, el mesurem per les seves conseqüències en la teva pròpia pell,si és fecund per a la teva vida, si et fa sentir bé, si et millora com a persona, si et posa content l’altra persona a més de voler-te estimar, et sap estimar, et pot estimar i t’estima bé.

Com podem distingir si és del bo o no? 

Doncs pels efectes que té, si el sentiment d’amor el vivim i sentim com una vivència de creixement, de plenitud, de satisfacció i l’empremta que va deixant és això, és realment el bon amor.

Triem  parella malament

Molts dels problemes que originen conflictes i malestar en una parella és que triem parella malament perquè no ho fem bé, triem parella quan encara no la coneixem molt bé.

Triem a les fosques i així ens va.

És com triar a un expert informàtic per la teva empresa sense conèixer bé aquesta persona i les seves habilitats reals basant-nos solament en el que ens ha dit que sap fer i en la primera impressió i després quan no fa la feina com nosaltres esperem i voldríem ens enfadem amb ell, quan el problema és tot nostre per no haver-hi fet bé la selecció prèvia adequadament.

La finalitat del «antic» festeig 

Avui dia la gent de seguida s’en va a viure junts i pensen que per estar vivint en una mateixa casa ja són una parella estable, però és un simple festeig on el fi del festeig serveix precisament per conèixer a l’altra persona abans de decidir si la compres o no, és un període de prova que en la parella hauria de durar tota la vida.

Hem canviat la forma dels festejos, se’n van a viure junts però segueix sent un festeig, la gent segueix coneixent-se i és bàsic saber com és aquesta persona, sobretot en els moments extrems, difícils de crisi.

Cal aprendre a veure quins recursos té per tirar endavant, per afrontar la seva pròpia vida i veure també si és una persona que et convindrà i t’ajudarà a ser millor o que no et deixa a tu resolent la seva pròpia vida.

Cal aprendre a veure si sap controlar la ira, o veure com gestiona el diàleg per resoldre situacions o si té o no empatia cap a les teves necessitatso si sou o no compatibles en el conviure diari.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: