PARAULA DE DÉUDijous 10 de Febrer 2022

Paraula de Déu

Marc 7,24-30

Jesús arribà al territori de Tir. Va entrar en una casa i no volia que ningú ho sabés, però no pogué passar desapercebut. De seguida va sentir parlar d’ell una dona que tenia una filla posseïda d’un esperit maligne, i vingué a prosternar-se als seus peus. La dona, que era pagana, sirofenícia d’origen, pregava a Jesús que tragués de la seva filla el dimoni. Ell li va dir:
–Deixa que primer s’alimentin els fills. No està bé de prendre el pa dels fills i tirar-lo als gossets.
Ella li respon:
–Senyor, també els gossets, sota la taula, mengen les engrunes que els fills deixen caure.
Llavors Jesús li digué:
–Ja que has respost així, vés, que el dimoni ja ha sortit de la teva filla.
Ella se’n va anar a casa seva i trobà la nena estirada al llit. El dimoni l’havia deixada.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’escena d’avui la podem mirar -i ens podem situar- tant des de la desesperació de la veu que suplica com des de qui té el poder d’alleugerir el patiment.

• Una -la desesperació- em parla d’humiliació -“es llança al peus“-. I l’altra -el poder- em parla d’humilitat -“tens raó“-.

• Totes dues, humiliació i humilitat, tenen la mateixa arrel: del llatí “hummus“ = terra. Tocar terra: fent tot el que calgui per amor, també suplicar, també replicar, en el cas de la dona.

• Tocar terra: assumir la realitat que fa anar en orris els esquemes i arguments, en el cas de Jesús.

• Tocar terra és generositat, és guanyar llibertat i gosar cridar els desitjos, és assumir la veritat més profunda. I aquesta, sempre, neix en l’amor, escampa amor i s’encamina vers l’amor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: