PARAULA DE DÉUDissabte 12 de Febrer 2022

Paraula de Déu

Marc 8,1-10

Aquells dies, hi tornava a haver una gran gentada i no tenien res per a menjar. Jesús va cridar els deixebles i els digué:
–Sento una gran compassió per aquesta gent, perquè ja fa tres dies que no es mouen d’aquí amb mi i no tenen res per a menjar. Si els faig anar dejuns a casa seva, defalliran pel camí; n’hi ha que han vingut de lluny.
Els deixebles li preguntaren:
–D’on es podria treure el pa per a alimentar-los aquí, en un lloc despoblat?
Jesús els preguntà:
–Quants pans teniu?
Ells li respongueren:
–Set.
Llavors Jesús va manar que la gent s’assegués a terra, prengué els set pans, digué l’acció de gràcies, els partí i en donava als seus deixebles perquè en servissin a la gent; i així ho van fer. Tenien a més uns quants peixets, i Jesús, després de beneir-los, digué que també els servissin. La gent en va menjar i quedaren saciats. Després van recollir set paneres dels bocins que havien sobrat. Eren unes quatre mil persones.
Jesús els va acomiadar, va pujar a la barca amb els seus deixebles i se n’anà a la regió de Dalmanuta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Trobem Jesús envoltat de molta gent, estan afamats per escoltar les paraules d’esperança que surten de la seva boca. Tenen els ulls fixos en Ell, per poder guardar en el seu cor la seva figura, el to de la seva veu, els moviments de les mans… El temps passa i és tanta la felicitat, que no senten necessitat de menjar.

• Jesús no es cansa d’ensenyar. Els omple l’esperit d’estimació, però creu necessari alimentar els seus cossos per mantenir la vida.

• L’amor que Jesús els té es manifesta en la compassió que sent vers ells. Si estimem els altres, ens compadirem per ells. Amor és igual a compassió!

• El pa, aliment bàsic, és Jesús mateix, que el beneeix, agraeix i es parteix en cadascú de nosaltres, perquè, seguint el seu exemple, el repartim. És ell qui se’ns dóna com aliment, perquè també ens partim i ens donem. La massa, mare del pa, és el Pare, l’Esperit és qui ens engresca a partir-nos i Jesús és el pa que va fermentant i es va coent dins nostre, a foc lent fins que és un panet de crosta ben torrada.

• El pa és per partir-lo i repartir-lo, així deixar emergir la fragància de la seva molla atapeïda i el cruixir de la seva crosta; si no, s’endureix i perd la seva funció.

• Els peixos en les cultures africanes s’assequen per fer-ne salses, que trenquen la insipidesa dels menjars fets amb farines i aigua: “la boule”. Jesús és el condiment que aporta sabor a la nostra vida.

• Jesús rep del Pare la vida, l’aliment que Ell ens dóna, per restar en nosaltres i perquè, fent el mateix, l’aliment pugui saciar tota la humanitat, fins a la fi dels temps, quan menjarem el pa millor i més saborós, ofert pel Pare…

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: