PARAULA DE DÉUDiumenge 13 de Febrer 2022

Paraula de Déu

Lluc 6, 17.20-26

Després Jesús va baixar amb ells de la muntanya i s’aturà en un indret pla. Allí hi havia molts dels seus deixebles i una gran gentada del poble, vinguda de tot el país dels jueus, de Jerusalem i de la costa de Tir i de Sidó.
Llavors alçà els ulls cap als seus deixebles i digué:
– Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu!
»Feliços els qui ara passeu fam: Déu us saciarà!
»Feliços els qui ara ploreu: vindrà dia que riureu!
»Feliços vosaltres quan, per causa del Fill de l’home, la gent us odiarà, us rebutjarà, us insultarà i denigrarà el nom que porteu! Aquell dia, alegreu-vos i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. Igualment feien els seus pares amb els profetes.
»Però ai de vosaltres, els rics: ja heu rebut el vostre consol!
»Ai de vosaltres, els qui ara aneu tips: vindrà dia que passareu fam!
»Ai de vosaltres, els qui ara rieu: vindrà dia que us doldreu i plorareu!
»Ai quan tota la gent parlarà bé de vosaltres: igualment feien els seus pares amb els falsos profetes!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Tornem a trobar Jesús envoltat dels seus deixebles, que sembla eren molts, i d’una gentada desitjosa d’escoltar les seves paraules que els omplien d’esperança en una vida on se’ls donés la dignitat que mereixien.

• Jesús es dirigeix als deixebles per explicar el full de ruta de la seva vida i ho fa amb dues paraules claus: FELIÇOS i AI!

• Feliços els pobres, els que no tenen dignitat, béns materials, possibilitats de viure en condicions, però és per a ells que Jesús ve a establir el Regne, que Ell inicia i pel qual nosaltres esmerçarem la vida. Des del cor dels pobres, on Ell pateix la seva pobresa, ens fa una crida a treballar pel Regne.

• Feliços els que tenen fam de coses bàsiques: menjar, estimació, companyia, reconeixement… Des del seu cor, Jesús està afamat de la nostra col·laboració per a resoldre-la.

• Feliços els que ploren per no trobar llum en la seva vida. Jesús plora amb ells i des de la seva tristesa ens demana que eixuguem llàgrimes i oferim tendresa, consol, i estimació.

• Feliços quan per ser Ell el centre de la nostra vida, l’impuls per fer el què ens va ensenyar, som assenyalats, criticats o fins i tot perseguits fins a prendre’ns la vida. Ell va ser el primer a passar per aquesta situació i sempre està amb nosaltres en la lluita.

• Ai! Els que creuen ser rics del que no omple, estar farts d’aliments que no nodreixen l’esperit, riuen per no plorar la seva foscor interior, son adulats pels que els envolten amb paraules buides que s’emporta el vent i deixen una soledat que desespera.

• Treballem pel Regne seguint Jesús i fem-ho amb tantes altres persones amb qui ens uneix l’estimar com a nucli de la vida; a elles també Jesús els ho demana encara que en donin un altre motiu per fer-ho!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: